У Львівському аеропорті в зоні Duty Free відкриють магазин німецької компанії зі 140-річною історією

11:12 9 грудня 2021 р.

Фото до новини

На Львівщину зайшов великий інвестор зі світовим ім'ям: 8 грудня в ЛОДА уклали рекордну за вартістю угоду оренди нежитлового приміщення - на понад 3,7 млн.грн.

У Львівській обласній державній адміністрації підписали договір оренди частини приміщення аеропорту «Львів» імені Данила Галицького з компанією з німецькими інвестиціями «БФ ЕНД ГХ ТРЕВЕЛ РІТЕЙЛ ЛТД», пише Dailylviv.com. Вона вже 11 років є оператором одного зі світових лідерів ринку Duty Free Travel retail – німецької компанії Gerb Heinemann. 

Перед цим, 17 листопада, відбувся відкритий  аукціон, на якому виставили пропоноване приміщення площею 860 м кв.  Його стартова ціна становила 355,414 тис грн. Німецька компанія запропонувала суму у понад 10 разів (!) більшу - 3 млн. 722 тис. грн. Так вона стала переможцем і зможе, за умовами договору, господарювати тут упродовж п’яти років, сплачуючи орендну плату щомісяця. По звершенні цього терміну з Gerb Heinemann зможуть продовжити угоду ще на п’ять років. У Львівській облдержадміністрації зазначають, що це рекордна сума за орендну плату нежитлового приміщення на Львівщині і третя – в Україні. 

- Я щасливий з того, що в такий непростий час великі європейські компанії заходять на український ринок, - сказав під час брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький. – Це гарна ознака того, що ми рухаємось у правильному напрямку,  створюючи прозорі умови для ведення бізнесу. Як свідчення того - зростання ціни на аукціоні приміщення в аеропорту в 10 разів. Я дякую компанії за участь і перемогу і сподіваюсь, що у нас попереду ще будуть великі інвестори. 

Що отримає з того споживач? Сучасний мультимагазин з якісними товарами за демократичною ціною: парфуми, косметику, аксесуари, продукти харчування, елітний алкоголь і багато іншого. За високу якість товарів і послуг можна лише спокійним, адже Gerb Heinemann здобув бездоганну репутацію за понад 140-річну історію своєї праці. Компанія, чий головний офіс розташовано у Гамбурзі в Німеччині,  функціонує від 1879 року. Це надійний сімейний бізнес, який передається від покоління до покоління: ним керують у четвертому та п'ятому поколіннях двоюрідні брати Клаус та Гуннар Хайнеманни, а також син та генеральний директор Гуннара Хайнеманна - Макс Хайнеманн. У Heinemann працює приблизно 7400 співробітників у всьому світі. У 2020 році обіг контрольованої групи сімейної компанії становив 1,6 млрд. євро.

Генеральний директор компанії «БФ ЕНД ГХ ТРЕВЕЛ РІТЕЙЛ ЛТД» Саймон Форд наголосив, що співпраця з Україною розпочалася ще у 2010 році. За 11 років роботи в Україні компанія «БФ ЕНД ГХ ТРЕВЕЛ РІТЕЙЛ ЛТД» створила понад пів тисячі робочих місць та зробила орендних платежів близько 3-х мільярдів гривень. Результатом такого партнерства стало надання торгових площ безмитної торгівлі у міжнародних аеропортах Києва (Жуляни та Бориспіль), а тепер на черзі - Львів. 

- Україна підписала Угоду про «відкрите небо», і все більше, і більше пасажирів подорожує літаками. Тому ми дуже раді бути тут і дуже оптимістичні щодо нашої співпраці. Ми представлені в багатьох країнах світу, я працював на багатьох міжнародних ринках. Бачимо, що український споживач хоче купувати речі найкращої якості від світових брендів і зараз у нього буде ця можливість. Зокрема, у Львові. Дуже гарне місто! - сказав Саймон Форд.

Він підкреслив, що компанія приділяє особливу увагу профілю пасажирів та асортименту. 

- Відгуки клієнтів та аналіз даних – основа всього, що ми робимо, - наголосив Саймон Форд. - Ми дуже успішно адаптували нашу пропозицію безмитної торгівлі для тих магазинів, що у нас є, та сподіваємось розширити цей досвід роздрібної торгівлі на нашому новому місці у Львові. 

Ще одна добра новина – це робочі місця для львів’ян з гідною оплатою праці. Наразі компанія прораховує кількість необхідного персоналу, проте вже на початковому етапі магазин зможе працевлаштувати 30-35 людей. Згодом кількість працівників збільшиться. 

Довідка

Gebr. Heinemann - один із найважливіших у світі роздрібних торговців та дистриб'юторів на міжнародному ринку Тravel retail. У Європі компанія є лідером ринку та єдиною сімейною компанією серед глобальних гравців в індустрії роздрібної торгівлі туристичними товарами. Gebr. Heinemann керує магазинами Duty Free і Travel Value Shops, фірмовими бутиками та концептуальними магазинами за ліцензією у міжнародних аеропортах, а також магазинами на прикордонних переходах та на борту круїзних лайнерів. Крім того, компанія постачає в аеропорти, авіалінії, круїзні лайнери, пороми та прикордонні магазини по всьому світу асортимент товарів міжнародних брендів: парфумерію та косметику, вино та спиртні напої, кондитерські вироби, делікатеси, тютюнові вироби, одяг і аксесуари, ювелірні вироби та багато іншого.

Аеропорт Львів звинуватили у кумівстві: шість років не впускає на ринок конкурентів

На аукціон виставили приміщення у Львівському аеропорті, яке нині орендує донецька фірма

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів