ДФС припинила роботу крамниць «duty free» СП «Львів-Трейдинг»

16:00 29 вересня 2016 р.

В українсько-німецькому спільному підприємстві заявили про намір оскаржувати заборону його магазинів у судовому порядку.

В українсько-німецькому спільному підприємстві (СП) «Львів-Трейдинг» (Мостиська Львівської область) стверджують, що Державна фіскальна службаУкраїни (ДФС) незаконно припинила роботу його магазинів безмитної торгівлі. В повідомленні цієї компанії уточнили, що 23 вересня ДФС звернулася до Держприкордонслужби з проханням анулювати дозволи на безмитну торгівлю компанії «Львів-Трейдинг» внаслідок порушень в її діяльності в період 2013-2014 роках.

Своєю чергою, 27 вересня було ухвалене рішення про негайне призупинення дії дозволів на експлуатацію магазинів безмитної торгівлі СП «Львів-Трейдинг» терміном на 30 днів. Однак у компанії зазначили, що, оскільки це рішення було приведене у виконання опівночі 27 вересня, таким чином, їй не залишили часу на оскарження рішення або підготовку до припинення діяльності.

А заступник генерального директора СП «Львів-Трейдинг» Тарас Лучка заявив: «Ми вважаємо, що ДФС цілеспрямовано знищує нашу компанію в інтересах високопосадовців і наших конкурентів. За останні два роки ДФС направляла до нас дев'ять перевірок, жодна з яких не зафіксувала серйозних порушень. Зазначимо, що в зоні відповідальності Львівської митниці діє ще низка магазинів безмитної торгівлі інших компаній, однак до них у ДФС немає ніяких претензій».

Як повідомив інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна» директор «Львів-Трейдинг» Орест Олійник, копію наказу про тимчасове призупинення дії дозволів на експлуатацію магазинів безмитної торгівлі компанії йому вручили 27 вересня представники Львівської митниці ДФС. За словами Олійника, причиною рішення вказувалося відсутність в компанії декларування товарів, які вибувають з магазинів безмитної торгівлі, необхідного нормами Митного кодексу України.

Він також заявив: «Чітких роз'яснень, вказівок на порушення не надано. З тексту рішення не зрозуміло – коли саме і що саме було порушено підприємством. Підставами вказано листи Сумської, Львівської митниці, але про що саме в них йдеться, невідомо».

Директор компанії додав, що 27 вересня «Львів-Трейдинг» вимушено зупинила роботу всіх своїх магазинів «duty free», проте має намір оскаржувати таке рішення в судовому порядку і домагатися відновлення діяльності магазинів. Про це повідомили сьогодні, 29 вересня, в інформагенції «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів