Ціна газу має бути нижчою, а платіжка - єдиною, - план Вітренка

23:27 22 лютого 2021 р.

Фото до новини

Уряд може знову запровадити єдину платіжку за газ та розподіл, повідомив виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко у фейсбуці.

«З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів, – це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах», – написав Вітренко у фейсбуці, пише DailyLviv.

24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати доставки газу. З 1 січня 2020 року квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо. Гроші отримують постачальник газу та газорозподільна компанія.

"Щодо наших планів стосовно ціни на газ, - розмірковує Юрій Вітренко. - Я давно, принаймні з 2014-2015 років, послідовно виступаю за те, що ціна на гуртовому ринку газу має бути на рівні так званого експортного паритету (хаб мінус), а не імпортного паритету (хаб плюс). Тобто - нижчою. Це знов ж таки не популізм, це глибоке розуміння того, що можна і потрібно робити. І немає протиріччя в тому, що імпортний паритет може бути за конкретних обставин економічно обґрунтованою ціною, просто ці обставини відображують реальні зловживання з боку Газпрому, з якими Нафтогаз може і має боротися". 

З 1 січня температурного коефіцієнту в платіжках за газ немає. Його включили у вартість доставки

Газові лічильники для тих споживачів, хто готує їжу, встановлюватимуть до 1 січня 2023 року

Найгірше за газ платять у Львові і двох старих районах

Майже половина клієнтів ТОВ Львівгаз збут мають борг за газ більше 500 гривень

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів