Старшим за 60 років дозволили купувати ліки за 1 тис грн єПідтримки

16:08 19 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні Уряд ухвалив зміни в постанову щодо програми єПідтримка.

З 24 січня на гроші єПідтримки українці від 60 років зможуть купити ліки. Про це стало відомо під час спільного брифінгу Мінцифри та Мінекономіки, пише Dailylviv.com

Банки перевірятимуть вік людини в момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків особі вже виповнилося 60 років, а також щоб людина мала повний курс вакцинації та «зелений» COVID-сертифікат у Дії.

Витратити 1000 грн єПідтримки можна упродовж 4 місяців. Найбільше витрачали кошти на книги, кіно та квитки на внутрішні перевезення.

«Команді Мінцифри вдалося розробити технічну реалізацію унікальної послуги для українців — єПідтримка. Кілька кліків у Дії, швидко та зручно. Було подано 7,2 млн заявок, оформлено 8,4 млн карток та витрачено 1,5 млрд гривень. Відтепер люди старшого віку також зможуть купити ліки за 1000 грн від держави. Наразі вже всі банки, які видають картки єПідтримки, готові технічно до запуску цього оновлення», — зазначив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також у найближчих планах з розвитку проєкту — надати можливість отримати 1000 грн допомоги вакцинованим підліткам віком від 12 до 17 років.

Омікрон вкрай заразний: госпіталізують пацієнтів, які пройшли повний курс вакцинації, - лікар

Кілька тисяч дітей у Львові хворі на коронавірус, - мер Львова

Львівщина - у числі 8 регіонів, де виявили новий штам коронавірусу

8,5 тис школярів у Львові захворіли на грип або подібні захворювання, зокрема й Covid,- перший заступник мера

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів