США викреслили Росію зі списку країн з ринковою економікою

09:03 11 листопада 2022 р.

Фото до новини

Учора Міністерство торгівлі США оголосило, що більше не розглядатиме Росію як країну з ринковою економікою у своїх антидемпінгових процедурах.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства торгівлі США, пише Dailylviv.com.

Це рішення дає Сполученим Штатам можливість застосувати повну силу закону США про антидемпінгові процедури для усунення викривлень ринку, спричинених посиленням втручання російського уряду в їхню економіку.

Штати надали статус ринкової економіки Росії 20 років тому - 2002 року. Він дозволяв Росії уникати антидемпінгових мит, тобто санкцій на товари, які продаються дешевше, ніж зазвичай на світовому ринку.

«Активне втручання Росії в економіку призвело до спотворення цін і витрат, що не зовсім точно відображає встановлення російськими компаніями справедливих цін на імпорт до США. Внаслідок сьогоднішнього рішення Міністерство торгівлі застосовуватиме альтернативну методологію для розрахунку мит на імпорт із Росії», — йдеться у повідомленні Мінторгу.

Вторгнення в Україну і наступні санкції щодо Росії сильно вдарили по російській економіці. Хоч Росія і стверджує, що багато років веде курс на імпортозаміщення, але санкції стали несподіванкою і для промисловості, і для галузей, що видобувають.

Російський експорт зріс після повномасштабного нападу Росії в Україну, — ЗМІ

Кремлівського тирана треба ізолювати від грошей за продаж нафти і газу

Повне ембарго: Конґрес США заборонив імпорт російських нафти, газу і вугілля

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів