Село Зубра, що межує зі Львовом, знеструмлюють щомісяця десятки разів, - петиція до влади і ОСР

19:17 19 січня 2022 р.

Фото до новини

П'ятирічному терпінню мешканців приміського села Зубра настав кінець, і вони тепер публічно вимагають практичних дій від Солонківської ОТГ та ПАТ "Львівобленерго". Скаржитимуться також і в НКРЕКП.

"Забезпечити безперебійне постачання електроенергії в селі Зубра, - так називається електронна петиція, яку зареєстрував її автор - Віктор Саварин, пише Dailylviv.com         . 

"У селі Зубра кожного місяця! по десятки разів відбуваються вимкнення електроенергії. "Львівобленерго" посилається на аварійно-ремонтні роботи. Крім того, електроенергія, яка подається, не відповідає 220В, а є меншою, а деколи більшою. Є загроза поламки побутової техніки на величезні суми!!!

У селі Зубра мешканці за останні 5 років ПОСТІЙНО потерпають від таких вимкнень-увімкнень, стрибків. І це в 21 столітті, і за декілька сотень метрів від міста Львова, де проблем ніколи не має з електроенергією та в Сихівському районі зокрема. Це просто неприпустимо, що такі незручності стають ніби нормою для понад 2500 жителів села Зубра.

Просимо в найкоротші терміни вжити відповідні заходи та вирішити це питання - в чому проблема таких аварій та як це вирішити. Це питання потребує вирішення саме в 2022 році, бо в подальшому ігнорувати це неприпустимо та злочинно".

Початок збору голосів під петицією: 18 січня. 37 відсотків голосів під петицією вже зібрано, до завершення збору голосів - 29 дні.

До речі, кілька днів тому НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг) нагадала операторам систем розподілу електроенергії (ОСР) про порядок організації відключень.

ОСР має право припиняти/обмежувати розподіл електричної енергії лише на час проведення робіт ремонту, будівництва, модернізації електричних мереж, якщо виконання таких робіт передбачене інвестиційною програмою ОСР, річною програмою ремонтів ОСР, та при приєднанні нових користувачів до електричних мереж системи розподілу, здійснивши належні попередження.

Тривалість перерв в електропостачанні не повинна перевищувати сумарно 8 годин на добу у зимові місяці у разі неможливості забезпечення резервним живленням.

Про планові перерви в електропостачанні ОСР повинен обов'язково повідомляти на власному вебсайті в мережі Інтернет та/або через засоби масової інформації не пізніше, ніж за 5 днів до початку перерви. 

Також ОСР повинен надсилати інформацію органам місцевого самоврядування, на території яких заплановані перерви в електропостачанні, в тому числі і про значні аварійні перерви в електропостачанні з кількістю відключених споживачів більше 100 і тривалістю понад одну годину.

Повідомлення щодо аварійних перерв в електропостачанні також мають містити інформацію про прогнозований час відновлення електропостачання.

У випадку виявлення порушень з боку ОСР користувачі можуть звернутись до НКРЕКП, і регулятор застосовуватиме до операторів систем розподілу санкції, передбачені законодавством.

Зубра проти Дубневич-СІТІ: мешканці села пікетуватимуть голову Солонківської ОТГ (відео)

Родина Дубневичів продає понад 3 гектари землі у Зубрі біля Львова

Голова Солонківської ОТГ Богдан Дубневич замовив у фірми сина послуг на 600 тис грн

Дубневич розпочав ревізію землі у Солонківській ОТГ і назвав тих, хто роздерибанив 60 га

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів