Львівобленерго роз'яснило, як підвищити електричну потужність у старих будинках Львова

12:18 16 серпня 2021 р.

Фото до новини

Потрібен акт узгодження пропускної здатності внутрішніх і зовнішніх мереж.

«Львівобленерго» активно інформує мешканців про дозволену до використання електричну потужність помешкань на вимогу постанови НКРЕКП. Про це йдеться на сайті ПрАТ "Львівобленерго", пише Dailylviv.com.

Підприємство радить звірити інформацію у повідомленні із наявними у клієнтів технічними умовами. Якщо величина потужності збігається — нічого робити не потрібно. Якщо ж у документах клієнта зазначена інша потужність, необхідно письмово звернутись до  «Львівобленерго».

«Наприклад, помешкання у старих будинках, збудованих до 90-их років, були розраховані під потужність на кожну квартиру 3 кіловати. Ми про цю потужність повідомили споживачам. Адже крім того, що є пропускна здатність зовнішніх мереж, ще є пропускна здатність внутрішньобудикнових мереж. Якщо надати споживачам у таких будинках 5 кіловат потужності — внутрішньобудинкова електромережа старих будинків цього просто не витримає, вона і так в жахливому стані. Саме тому відповідно до постанови НКРЕКП є акт узгодження пропускної здатності внутрішніх і зовнішніх мереж. Після узгодження балансоутримувачем багатоквартирного будинку цього акту в кожному окремому випадку ми будемо розглядати підняття договірної потужності по квартирах того чи іншого багатоквартирного будинку. Хочу підкреслити, що за стан внутрішньобудинкових електромереж «Львівобленерго» відповідальності не несе, адже вони перебувають у власності ОСББ, ЛКП, міста (балансоутримувача будинку)», — зазначив Юрій Кошла, заступник директора з комерційного обліку ПрАТ "Львівобленерго", під час пресконференції у Львівському пресклубі.

Оператори Львівобленерго 30 числа телефонуватимуть до тих споживачів, які не можуть використовувати інтернет

З 29 вересня оператори колцентру Львівобленерго не прийматимуть показники електроенергії. Як подати (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів