П'ять громад на Львівщині підписали меморандум про Асоціацію курортів України. Хто саме

13:25 21 вересня 2021 р.

Фото до новини

У межах Форуму медичного та оздоровчого туризму, що відбувався на Львівщині, представники Трускавецької, Моршинської, Східницької, Славської, Великолюбінської (Львівська область) і Хмільницької (Вінницька область) громад підписали меморандум про Асоціацію курортів України.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Меморандум має на меті забезпечити сприятливі організаційні та економічні умови для розвитку курортного та туристичного потенціалу на території України.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчинський наголосив, що пандемія поставила курорти України перед викликами, про які раніше ніхто не замислювався.

«Ми шукаємо шляхи порятунку. Нам треба голосно говорити про наші проблеми та шукати співпраці на рівні області й держави. Одному доносити інформацію про проблему набагато важче. А в асоціації це дійсно буде дієвіше», – додав пан Кульчинський.

Радник голови Львівської обласної державної адміністрації й ініціатор створення Асоціації курортів України Юрій Котик назвав її ключові завдання.

«Розробка стратегічного документа, що регулюватиме діяльність курортних громад України, покращення нормативно-правової бази в галузі курортів, зміцнення співпраці органів місцевого самоврядування із суб’єктами господарювання в галузі курортів задля економічного зростання, налагодження співпраці з провідними містами-курортами іноземних країн, вибудова чіткої промоційної кампанії курортних громад України та популяризація унікальних осередків оздоровчого туризму на міжнародному та вітчизняному ринку.

Взяти все найкраще, що є в світовому досвіді, найкращих спеціалістів вчених, лікарів, менеджерів. Поодинці ми не можемо розказати про той чи інший курорт. Коли люди об’єднуються, вони роблять цю справу набагато якісніше і краще», - переконаний Юрій Котик.

Трускавець стане курортною територією державного значення: що й кому це дасть

У районі Славське-Рожанка планують всесезонний курорт із трасами протяжністю 75 км

Моршин першим на Львівщині претендує на статус курортної території державного значення

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів