Четверта хвиля пандемії в Європі може початися на зламі липня і серпня

16:31 11 липня 2021 р.

Фото до новини

Збільшення випадків зараження передбачається у вересні, коли люди повернуться на роботу і почнуть зустрічатися в офісах.

Член Медичної ради при прем’єр-міністрі Польщі говорить, що рівень вакцинації у ЄС досі надто низький, щоби можна було говорити про колективний імунітет. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.

Країни ЄС хочуть ввести на постійній основі обов’язок наявності так званих ковідних паспортів для туристів, - говорить член Медичної ради при прем’єр-міністрі Польщі доктор Константи Шульджинський. Рівень вакцинації у євросоюзних суспільствах досі надто низький, щоби можна було говорити про колективний імунітет.

«Запровадження обов’язкових ковідних паспортів допоможе запобігти повторному локдауну», - вважає співрозмовник Польського радіо. Доктор Константи Шулджинський додає, що математичні прогнози передбачають, коли саме почнеться четверта хвиля пандемії коронавірусу:

«Є різні математичні моделі. Ті, які я бачив, говорять про кінець липня — початок серпня, коли тренд повернеться на зростаючий. Збільшення випадків зараження передбачається у вересні, коли люди повернуться на роботу і почнуть зустрічатися в офісах. Подивимося, що станеться після повернення дітей до шкіл. Дотеперішній досвід хвиль пандемії показує, що збільшення випадків зараження вірусом SARS-CoV-2 на кілька днів випереджає чергову хвилю. Отже, це якимось чином пов’язано із поверненням дітей до стаціонарного навчання».

На переконання доктора Константи Шулджинського, заможні країни, зокрема члени Європейського Союзу, повинні допомогти бідним країнам у забезпеченні громадянам щеплення проти COVID-19. Тільки вакцинація може зупинити розвиток пандемії та появу нових штамів коронавірусу.

В Україні для щеплення онкохворих від ковіду радять будь-яку з вакцин

У чотирьох районах Львівщини поліпшили вакцинацію

Шість лабораторій у Польщі можуть визначити дельта-штам коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів