Продовження відстрочки від призову працівникам агропрому: що потрібно зробити

17:21 26 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Щоб продовжити строк дії відстрочки, військовозобов’язаним працівникам АПК необхідно вчасно скерувати подання до Мінагрополітики.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2022 № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» (зі змінами від 07.09.2022) (далі – Постанова 194) визначено, що строк дії відстрочки може бути продовжений на строк до двох місяців на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, яке не потребує погодження Міністерства оборони України. Строк дії відстрочки, який закінчився, не може бути продовжений у зв’язку з анулюванням такої відстрочки.

«Відтак, щоб продовжити строк дії відстрочки, військовозобов’язаним працівникам агропромислового комплексу, необхідно вчасно скерувати подання до Міністерства аграрної політики та продовольства України, а саме не пізніше, ніж за п’ять робочих днів до закінчення терміну дії відстрочки.

У разі пропущення строку, бронювання військовозобов’язаних буде відбуватися в загальному порядку, передбаченому Постановою 194, а саме за поданням пропозицій органам державної влади, іншими державними органами та погодженням Міністерства оборони України», -  наголосила директорка департаменту АПК Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Нагадуємо, що подача пропозицій здійснюється через електронний кабінет. Подробиці за посиланням:  https://cutt.ly/bNsz7xR/

Додатково. Визначення та обчислення строків передбачено главою 18 Цивільного кодексу України (далі – ЦКУ).

Згідно зі статтями 253 та 254 ЦКУ перебіг строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов’язано його початок. Строк, що визначений місяцями, спливає у відповідне число останнього місяця строку.

Скільки працівників ІТ-компанії одержать дозвіл на поїздки за кордон і на яких умовах

Порядок, який регулює переміщення військовозобов'язаних в умовах воєнного стану, буде змінено

Водіїв-військовозобов'язаних випускають за кордон за однієї умови

Стало відомо, які підприємства на Львівщині найбільше постраждали від війни

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

Зеленський попросив Генштаб не вирішувати без нього питання заборони виїзду за межі області військовозобов'язаних

Військовозобов'язані повинні мати спецдозвіл на виїзд з місць проживання: від 30 діб до року

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів