Посилення морозів: в Укренерго повідомили, як забезпечуватимуть електроенергією

11:24 5 лютого 2023 р.

Фото до новини

Споживання електроенергії поступово зростає через посилення морозів. Більш стрімке зростання очікується завтра, з початком робочого тижня.

Про це інформує Укренерго, пише Dailylviv.com.

Після ремонту в мережу повернулись два блоки на теплових електростанціях. Водночас один блок виведено в аварійний ремонт. Також впродовж майже всієї доби відбувається імпорт електроенергії з інших країн.

Дефіцит дещо зменшився завдяки збільшенню виробництва, проте зберігається на суттєвому рівні. Наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі.

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. В Київській та Одеській областях є мережеві обмеження.

Ліміти споживання доведені до всіх областей. Обмеження будуть діяти, за винятком Київської та Одеської областей, лише на період  з 16:00 до 20:00. В інший час доби обмеження споживання застосовувати не планується. 

Унаслідок масштабної аварії на одній з підстанцій НЕК «Укренерго», в Одесі та прилеглих районах продовжують діяти аварійні вимкнення.

Разом з Одеською обласною військовою адміністрацією та обленерго фахівці Укренерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. 

В Одесі частково відновили постачання світла: яка ситуація зараз

Морози від -10 до -12 градусів: що буде зі світлом на Львівщині - ЛОВА

Укренерго оцінило дефіцит в енергосистемі

Укренерго відновило лінію 330 кВ: що це дало

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів