Пів мільйона одеситів - без світла: до Одеси їдуть міністр енергетики та керівник Укренерго

17:53 4 лютого 2023 р.

Фото до новини

Станом на зараз світла немає майже у 500 тис. абонентів. Нами були прийняті екстрені заходи для ліквідації наслідків аварії та відновлення роботи енергосистеми.

Як вже було зазначено, на одному з енергетичних об’єктів НЕК «Укренерго» виникла серйозна аварія, яка спричинила пожежу. Через це практично повністю був знеструмлений Одеській район та місто Одеса.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

"На наше прохання до Одеси терміново були відряджені Міністр енергетики та голова «Укренерго». Разом з ними вже провів термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів. Задіяні усі служби та засоби. Пошкодження комплексні та дуже важкі, тож зараз давати якість прогнози щодо завершення ремонту поки зарано. Теплопостачання, водовідведення та водопостачання працюють в штатному режимі.

За проханням військової адміністрації та сприяння керівництва держави до Одещини впродовж доби буде доставлена певна кількість генераторів, які є в наявності не тільки у Міністерства енергетики, а й в ДСНС, та будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури. Перші генератори чекаємо вже сьогодні ввечері.

Спільна робота буде продовжуватись до розробки дієвих рішень, які забезпечать роботу енергосистеми на період ліквідації аварії. Про подальші дії буду інформувати окремо", -зазначив Марченко.

В Україні збільшилося виробництво електроенергії і зменшився її дефіцит

Морози від -10 до -12 градусів: що буде зі світлом на Львівщині - ЛОВА

Імпорт електроенергії набирає обертів: він може закрити 40-50% дефіциту, - Кудрицький

Власникам 2303 сонячних електростанцій на Львівщині платитимуть повну ціну за зелену електроенергію

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів