Оновлений пункт перетину кордону Краківець - Корчова відкрили для автобусів

16:07 16 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні відкрили оновлений пункт перетину кордону «Краківець – Корчова» у межах проєкту «Відкритий кордон». Тут запрацював новий автобусний термінал для перетину кордону автобусами.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що цей термінал розрахований на пропуск в середньому 30 автобусів у добу.

«Цієї ночі цей автобусний термінал розпочинає роботу. Цей проєкт «Відкритий кордон», започаткований в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди. Потім були урядові консультації та сьогодні маємо результати. Дякую усім відомствам: це колегам з Міністерства, прикордонній та митній службам, представникам Львівської ОВА та польським колегам за співпрацю», – зазначив Олександр Кубраков.

Керівник канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик наголосив, що спільно працюватимуть над розбудовою інших пунктів пропуску, зокрема Нижанковичі – Мальховичі.

«Дякую усім службам, щоб функціональність цього пункту пропуску збільшилась. Сьогодні у тих умовах, що ми є економічний розвиток дуже важливий. Пан Прем’єр Моравецький доклав зусиль, щоб наступний пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховичі» відкрили вже у наступному році. Хоча раніше планувалось у 2025 році. Я переконаний, що можливість відкриття згаданого пункту пропуску буде настільки ефективна, як при розширенні Краківець – Корчова», – наголосив керівник канцелярії прем’єр-міністра Республіки Польща Міхал Дворчик.

Начальник управління прикордонного контролю Юрій Лисюк зазначив, автобусний термінал дозволить оформляти усі автобуси, які рухатимуться через цей пункт пропуску до Польщі та далі у Європу. Він сучасний і зручний для людей, що подорожують та для персоналу у будь-яку пору року. Через пункт пропуску «Краківець-Корчова» проходить найбільша кількість затверджених регулярних автобусних маршрутів. Відновлення автобусного сполучення дозволить зняти навантаження з інших пунктів пропуску та мінімізує черги для пасажирів, які перетинають кордон. В умовах відсутності авіасполучення швидкий та комфортний перетин пунктів пропуску громадянами є важливою складовою проєкту «Відкритий кордон.

Нагадаємо, роботи над збільшенням пропускної спроможності безпосередньо пункту «Краківець – Корчова» стартували в червні. Уже збільшили кількість смуг для вантажівок з 4-ти до 10-ти, створили додаткові павільйони для митного та паспортного контролю. Як наслідок, тільки за перший місяць роботи середньодобова кількість вантажівок, які виїхали з України, зросла на 51%.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів