Дуда – польський президент згоди, – Чарнецький

12:33 25 травня 2015 р.

Фото до новини

Після вчорашньої перемоги у другому турі на президентських виборах у Польщі Анджей Дуда, вочевидь, зробить усе, щоб призначити прем'єр-міністром РП Ярослава Качинського. Так вважає депутат-посол від Польщі і віце-президент Європарламенту Ришард Чарнецький (на фото).

А ось Анджея Дуду Ришард Чарнецький бачить як президента згоди, який буде "зшивати" Польщу докупи.

Анджей Дуда, який виграв вибори президента Польщі за підрахунками екзит-полів (офіційні підсумки будуть оголошені сьогодні до кінця дня), представляє партію "Право і справедливість".

Телеканал 24 зібрав найпопулярніші цитати Анджея Дуди про Україну. Подаємо ті слова нового президента Польщі , які були сказані ним у квітні-травні цього року.

Про безпеку Польщі і війну в Україні

"Україна – це наш сусід. І для нас має бути важливо, щоб за нашими східними кордонами був мир. Польща повинна помагати, але тільки у рамках програм НАТО. Для мене, як можливого майбутнього головнокомандувача збройних сил, найважливішими є питання безпеки Польщі і поляків і цьому головному принципу будуть підпорядковані всі мої дії, якщо поляки доручать мені цю честь".
20 квітня 2015 року

Про визнання ОУН-УПА борцями за незалежність України

"Я думаю, що Польща повинна зайняти тверду позицію з цього питання. Якщо Україна хотіла б мати з нами добрі стосунки, а також добрі стосунки із польським суспільством, бо голос суспільства є надзвичайно важливим в цих питаннях і президент повинен мати це на увазі, він повинен вести таку політику, яка веде до примирення народів, а не поглиблення існуючої ворожнечі. Історична правда є такою, що сотні тисяч поляків були вбиті в Україні і прославляння тих, які їх вбили, є абсолютною дією, яка не прямує до поліпшення ситуації з Польщею".

На питання про те, чи буде він це питання порушувати на зустрічі з Президентом України Петром Порошенком Анджей Дуда відповів:

"Звичайно. Я вважаю, що слід вести чесну історичну політику також між державами. Потрібно прямувати до поєднання і потрібно будувати добрі стосунки. Але не у той спосіб, що ми будемо намагатися їх будувати, а наші партнери будуть нам доводити, що це непотрібно або, що вони будуть реалізовувати свою політику понад нашими інтересами. Не у цьому полягають партнерські відносини".
17 травня 2015 року

Про підтримку України

"Сьогодні, коли ми говоримо про відносини з Україною, в наших інтересах, щоб Україна стала членом Європейського Союзу і повністю не в наших інтересах, щоб в Україні була війна. У рамках діяльності на користь закінчення цього конфлікту і припинення агресії в Україні, повинні діяти за посередництва ЄС і НАТО".
18 травня 2015 року

Про те, що війну в Україні треба розв’язати дипломатичними методами

"Конфлікт в Україні повинен бути вирішений дипломатичним шляхом. Кінець. Крапка. Президент Лех Качиньський в 2008 році, на відомому мітингу в Тбілісі, після агресії Росії на Грузію застерігав, що наступним об'єктом нападу в імперіалістичному плані Путіна може бути Україна, а потім навіть балтійські держави".
21 травня 2015 року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів