Оборонна промисловість України переживає бум

10:12 21 березня 2024 р.

Фото до новини

Цього року Україна витратить близько $5 млрд на внутрішнє виробництво озброєнь.

Оборонна промисловість України нині переживає справжній бум, проте власної зброї все ще недостатньо, і затримки з допомогою США створюють серйозні проблеми. Про це йдеться  в публікації The Washington Post, пише DailyLviv.com.

«Виробництво зросло втроє у 2023 році й, як очікується, збільшиться в шість разів цьогоріч», – зазначає видання, посилаючись на прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, щодо безпілотників, які змінили методи ведення війни, Україна вже виробляє 90% від її потреб. Серед них БПЛА дальньої дії та морські дрони.

Читайте також: Україна створила міжнародний Альянс оборонних індустрій

Україна також виробляє власні мінометні й артилерійські снаряди радянського калібру 122 і 152 мм.

Водночас оборонні компанії випускатимуть з другої половини цього року власні 155-мм снаряди стандарту НАТО для артилерійських систем, що поставляються західними союзниками.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин заявив у лютому, що Україна розгорнула виробництво ракети з дальністю дії близько 650 км. За словами посадовців, також розробляються системи ППО й високоточні ракети, подібні до американських HIMARS.

Читайте також: 2-3 млрд євро на рік. Rheinmetall хоче побудувати в Україні щонайменше чотири збройові заводи

Цього року Україна витратить близько $5 млрд на внутрішнє виробництво озброєнь, заявили офіційні особи, але всі згодні з тим, що цього недостатньо.

Водночас цього недостатньо, щоб компенсувати брак міжнародної підтримки, особливо надходжень зброї зі Сполучених Штатів, зазначає видання.

Читайте також:  У прикордонні Польщі можливе спільне українсько-європейське виробництво зброї

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів