У прикордонні Польщі можливе спільне українсько-європейське виробництво зброї

21:41 23 січня 2024 р.

Фото до новини

Такі проєкти вже реалізують на румуно-українському прикордонні.

У понеділок, 22 січня, прем’єр-міністр Дональд Туск заявив у Києві після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, що «ми будемо інвестувати в компанії в Польщі та Україні, які працюватимуть над підвищенням нашої обороноздатності: України, Польщі та Європи». Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

На думку Марціна Заборовського з Університету імені Ришарда Лазарського, спільне українсько-європейське виробництво зброї необхідне в умовах тривалої війни з росією. Під час візиту прем'єр-міністра Дональда Туска до Києва було заявлено про завершення переговорів про спільні інвестиції у виробництво зброї та боєприпасів.

Гість Першого каналу Польського радіо сказав, що таке виробництво можливе в прикордонних регіонах:

«Мало що стоїть на перешкоді розміщення на польському боці кордону заводу або використання вже чинних заводів, наприклад, у колишньому Центральному промисловому окрузі, аби спільно з Україною виробляти амуніцію. Як відомо, такі проєкти вже реалізуються на румуно-українському прикордонні. Плани щодо такого виробництва вже є. Воно було би добре для прикордонних регіонів, для нашої безпеки, для нашої економіки, і, звісно, необхідне для нинішніх потреб України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів