Україна створила міжнародний Альянс оборонних індустрій

17:21 30 вересня 2023 р.

Фото до новини

Для зарубіжних виробників зброї в Україні запровадять спеціальний економічний режим.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, пише Dailylviv.com,  у виступі у Києві на першому Міжнародному форумі оборонних індустрій, на якому представлені понад 30 країн світу з чотирьох континентів -  Європа, Америка, Азія, Австралія - та 252 оборонні компанії, які виробляють повний спектр зброї та оборонних систем і рішень.

"Своєю злочинною та неспровокованою агресією проти України Росія показала кожній нації, що може загрожувати суверенітету й нормальному життю будь-якого народу на планеті, - сказав Володимир Зеленський. - А з нашого захисту в цій війні, з нашого руху до звільнення власної території кожна держава розуміє, чого потребує для своєї власної оборони: якої зброї потребує, яких виробництв, яких сучасних технологій, яких альянсів".

"Світ бачить, на що здатні українські ракети, наші технології, українські дрони. Ми створюємо перший у світі флот морських дронів, який позбавляє російські військові кораблі сенсу та примушує їх ховатися. Ми почали виробництво гармат і снарядів натовських калібрів, які потрібні на полі бою. Ви знаєте про це – 155-й калібр, - повідомив Володимир Зеленський. - Наші протитанкові ракетні комплекси більш далекобійні та безпечніші в управлінні, ніж ціла низка інших аналогів. Ми пропонуємо свої програмні рішення для оборони – від управління до кібербезпеки. Ми зацікавлені в локалізації виробництва техніки, необхідної нашому захисту, та кожної з тих передових оборонних систем, які використовуються нашими воїнами й дають сьогодні Україні найкращі результати на фронті".

Володимир Зеленський оголосив новину про створення Альянсу оборонних індустрій, до базової декларації якого можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки з усього світу. Сьогодні цю декларацію вже підписали 13 визначних компаній, які готові разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу.

Також, за словами Президента, Україна розробляє спеціальний економічний режим для оборонно-промислового комплексу. Щоб дати всі можливості реалізувати свій потенціал кожній компанії, яка працює заради оборони в Україні та з Україною або яка хоче прийти в Україну.

Зеленський повідомив ще одну новину про те, що в Україні буде засновано спеціальний Оборонний фонд, який забезпечить додаткові ресурси, зокрема, для розвитку воєнних виробництв і підтримки відповідної співпраці, для створення нових воєнних об’єктів та програм, які потрібні для оборони та для турботи про наших воїнів. Ресурси фонду – це плюс до державних видатків на сферу оборони, оборонне виробництво та приватних інвестицій. Фонд буде наповнюватися з дивідендів від державних оборонних активів та прибутку від продажу конфіскованих російських активів.

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів