У Львові за схвалення агресії Росії проти України суд хоче 4 млн грн застави

18:15 31 березня 2022 р.

Фото до новини

За таке правопорушення підозрюваному псевдо політологу загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Dailylviv.com.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Львівської обласної прокуратури 33-річному громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), тобто наданні допомоги іноземній державі (РФ) у проведенні підривної діяльності проти України та становлять загрозу національній безпеці України в інформаційній сфері, завдають шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України.

За даними слідства, підозрюваний неодноразово поширював у соцмережі антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію Росії проти України.

За принципової позиції прокурорів суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 4 млн грн застави.

За таке правопорушення йому загрожує до 15 років ув’язнення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України у Львівській області.

33-річний блогер і політичний коментатор Гліб Ляшенко родом з міста Енергодар, проживав у Києві. У своїх коментарях піарив Медведчука, Рабіновича та їхню партію «За життя» та був частим гостем на медведчуківських каналах до їх закриття в Україні. Також Гліб Ляшенко виступав на російських каналах і публікував дописи, в яких виправдовував російську агресію та дії Росії, перекладав відповідальність за війну на Україну.

За даними «Детектор Медіа», Гліб Ляшенко заявляв, що в російській агресії винна Україна: «8 лет Россия просила и даже умоляла Украину изменить свой курс [...] Украина 8 лет отказывалась. И вот результат». Він натякав, що у війни є серйозніші причини, ніж просто бажання Росії загарбати території й вбити мільйони українців. Пропонував Україні капітулювати, бо іншого виходу немає, а також покладав відповідальність за кожного вбитого росіянами українця на Зеленського.

В Україні заборонили 11 проросійських політичних партій. Список

Оприлюднено список нардепів, які виїхали з України напередодні війни

20 народних депутатів утекли за кордон

Суркіси у третій день війни вивезли більше $17 млн і онуків призовного віку: подробиці втечі

ДБР порушило кримінальне провадження проти митників, які пропустили Суркісів через кордон

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів