2-3 млрд євро на рік. Rheinmetall хоче побудувати в Україні щонайменше чотири збройові заводи

20:03 14 березня 2024 р.

Фото до новини

Німецький виробник зброї Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири збройові заводи з виробництва снарядів, військової техніки, пороху та зброї ППО.

Про це інформує Le Monde, пише DailyLviv.com.

«Зараз Україна є для нас важливим партнером, ми бачимо там потенціал від двох до трьох мільярдів євро [обороту] на рік », — заявив у четвер голова ради директорів компанії Армін Паппергер під час презентації результати 2023 року.

Для порівняння, загальний оборот дюссельдорфської групи, виробника танка Leopard 2, досяг 7,2 мільярда євро в 2023 році, і очікується близько 10 мільярдів євро цього року.

У середині лютого найбільший у Німеччині виробник військової техніки оголосив про угоду з українською компанією щодо виробництва в Україні 155-мм артилерійських снарядів, які вкрай необхідні країні у війні проти агресора.Росія.

Ця установка, для якої незабаром відбудеться церемонія закладки фундаменту в невідомому місці, буде копією заводу боєприпасів, який Rheinemetall зараз будує на своєму історичному місці в північній Німеччині, в Унтерлюсс. Литва також має незабаром прийняти фабрику боєприпасів із групи.

За словами пана Паппергера , на всіх своїх підприємствах Rheinmetall розраховує на загальне виробництво «1,1 мільйона 155-мм снарядів» у середньостроковій перспективі, щоб зміцнити свою позицію світового лідера в цій галузі. Очікується, що група виготовить 700 000 снарядів у 2025 році і до 500 000 цього року. До російського вторгнення в Україну він виробляв лише 70 тис. на рік.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів