У лісів буде новий господар

08:47 8 вересня 2022 р.

Фото до новини

Уряд дав старт реформі лісової галузі.

Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка передбачає реформування лісової галузі. Про це повідомляє Урядовий портал, пише Dailylviv.com

158 державних лісогосподарських підприємств об'єднають в єдине державне спеціалізоване підприємство «Ліси України».

А замість 24 міжрегіональних управлінь лісового і мисливського господарства буде утворено 9 регіональних офісів лісового і мисливського господарства.

Надалі структура «Лісів України» має складатись з трьох рівнів: місцеві філії, регіональні офіси, центральний офіс. Нове підприємство сконцентрується на плануванні, координації та контролі якості робіт. Для виконання робіт на конкурсній основі будуть залучатись зовнішні підрядники.

При цьому ліси залишатимуться державними.

«Лісове господарство України вже давно потребує комплексної реформи. Цей факт ніхто не заперечить. Кожна суспільна група бачить її по-своєму. Але Україна як кандидат у члени ЄС, поза сумнівом, має рухатися європейським шляхом розвитку. Ми будемо управляти лісами за стандартами та практиками ЄС. Це дозволить не лише підвищити рентабельність галузі, фінансово зміцнити державу, а й захистити цінні лісові території», - повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

За півроку війни бойові дії тривали майже на 3 мільйонах гектарів лісів. Зараз під окупацією 12,6% підприємств, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України. Це близько 600 тисяч гектарів лісів. Попередні збитки лісгоспам становлять 1 мільярд доларів.

Лісівники Львівщини сіли на нові автомобілі і квадроцикли: будуть охороняти ліс і тварин

На Львівщині незаконно рубали ліс на експорт

Директор Стрийського лісгоспу віддав державний ліс під кар'єр

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

Лісничий Рава-Руського лісництва має заплатити 90 тис грн застави за 70 тис грн хабара

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів