На Львівщині нарубали лісу на 20% більше, ніж торік

15:59 30 липня 2021 р.

Фото до новини

За І-ше півріччя 2021 року підприємствами управління від усіх видів рубок заготовлено 418123 кбм деревини, що на 69744 кбм, або на 20% більше порівнянно з відповідним періодом 2020 року.

Про це пише Dailylviv повідомила пресслужба Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На рубках головного користування заготовлено 240783 кбм, що становить 50,4 % від лісосічного фонду 2021 року.

Із загального обсягу заготовленої деревини, 305230 кбм або 73% заготовлено суб’єктами господарювання за договорами з надання послуг.

Загальний обсяг реалізації лісоматеріалів на внутрішній ринок становить 351.3 тис. кбм. м на суму 479,6 млн. грн., що відповідно на 77 тис. кбм та на 212 млн. грн. більше ніж у минулому році.

Заступник начальника управління Юрій Громяк відмітив необхідність провести аналіз ефективності використання лісосировинних ресурсів по кожному державному лісогосподарському підприємству та забезпечити  ефективність фінансово-господарської діяльності підприємств.

Голова колегії Анатолій Дейнека наголосив, що в області впроваджують засади наближеного до природи лісівництва та перехід на вибіркову систему рубок, що одночасно дозволяє проводити раціональне використання деревних ресурсів з постійним існуванням лісу і виконанням ним екологічних функцій.

Анатолій Дейнека розповів про результати наради, яка відбулась напередодні на майданчику Львівської обласної державної адміністрації з головами територіальних громад Львівщини з питань створення нових лісів та інвентаризації  лісових земель на виконання Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», введеного в дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року №180/2021 (в частині інвентаризації лісових ресурсів).

Обласне управління видало Розпорядження від 29 липня 2021 року, згідно з яким державні лісогосподарські підприємства зобов’язано опрацювати спільно з об’єднаними територіальними громадами (ОТГ) землевпорядні матеріали щодо можливості виділення нових земель для лісорозведення.

Звернуто увагу керівників підприємств щодо необхідності налагодження ефективної взаємодії лісівників з місцевими громадами та інформування громад та ЗМІ про діяльність державних лісогосподарських підприємств за І-ше півріччя 2021 року.

Екологи звинувачують Стрийський лісгосп у «сірих схемах» вирубування дерев

 

16 лісгоспів Львівщини приховують інформацію про пів мільйона гектарів лісів

Село на Львівщині повстало проти всіх лісорубів

 

На Львівщині затримали високопосадових розкрадачів лісу: головного лісівника і кількох підлеглих

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів