Найважче знайти роботу страхувальникам, юристам, освітянам, - огляд ринку праці

13:13 30 травня 2022 р.

Фото до новини

Для яких спеціалістів у травні є найменше вакансій.

Аналітики кадрового порталу grc.ua підготували огляд ринку праці в Україні в травні, пише Dailylviv.comСьогодні кількість вакансій набагато нижча, порівнюючи з довоєнним рівнем. Компанії, оптимізуючи витрати, скорочують бонуси і зменшують розмір заробітних плат. Попит на роботу відчутно перевищує пропозицію. Бізнес озвучує стримано оптимістичні прогнози стосовно строків відновлення обсягів комерційної діяльності до довоєнного рівня. Велика частка (39,8%) компаній взагалі не в змозі спрогнозувати можливість відновлення до довоєнного рівня чи не впевнена, що компанія зможе відновитися взагалі. 

Найбільш затребуваними в травні були спеціалісти сфери продажів. Вакансії для цих фахівців складають 19,6% від усіх актуальних в травні. Однак їхня частка зменшилася, порівнюючи з довоєнним періодом.

Другими за затребуваністю у травні є спеціалісти сфери ІТ, інтернет і телеком. Частка вакансій для ІТ-вців у травні складає 15,6% від усіх актуальних, і вона поступово збільшується впродовж останніх місяців. Отже, твердження про те, що ІТ-галузь постраждала від війни чи не найменше, має вираження у кількості вакансій і позитивній динаміці їх впродовж трьох місяців. Найбільше пропозицій роботи опубліковано також для спеціалістів без досвіду роботи і студентів (10% від усіх актуальних), у транспорті й логістиці (8,1%), для робітничого персоналу (6,4%), у сфері маркетинг, реклама та PR (5,6%). Затребувані також медики і фармацевти (частка вакансій для них складає 5,1% від усіх опублікованих пропозицій роботи у травні), спеціалісти будівельної галузі (4,7%), працівники у виробництво і сільське господарство (4,2%), фахівці бухгалтерського і управлінського обліку (3,7%).

Перелік затребуваних спеціалістів майже не змінився за три місяці війни. Винятком є фахівці будівельної галузі. Україна вже відновлює пошкоджену інфраструктуру, дороги, будинки, тому кількість вакансій для будівельників, інженерів, архітекторів збільшилася.

Найважче зараз знайти роботу страхувальникам, юристам, освітянам, спеціалістам сфер автомобільного бізнесу, безпеки, закупівель, працівникам сфери HoReCa і спортивних клубів, фітнесу і салонів краси. Для цих спеціалістів у травні найменше вакансій.

926 фірм і компаній Львівщини повідомили про 4,3 тис. вільних робочих місць: ТОР-10

У Львові щодня пропонуватимуть пів сотні місць роботи

Молоді переселенці у Львові погоджуються працювати комплектувальниками і вантажниками

Найбільше українців у Польщі взяла на роботу торговельна мережа Biedronka

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів