На відновлення сполучення Загуж (Польща)-Хирів (Україна) потрібно 367 млн грн: чекають відповіді з Офісу Президента

16:27 27 серпня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні під час українсько-польської конференції “Перспективи відродження лінії 102/108” презентували дорожню карту з відновлення сполучення Хирів-Загуж та продовження колії до Нижанковичів і через прикордонне селище Мальховіце до Перемишля.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, попередньо робоча група провела розрахунок вартості проекту та визначила , що для проведення робіт з відновлення залізничного сполучення Загуж (Польща)-Хирів (Україна) необхідне фінансування у сумі 367 млн гривень.

“Зі свого боку ми скерували звернення до Офісу Президента та Міністерства інфраструктури із обґрунтуванням важливості проекту та потребою фінансування.  Відновлення залізничного міжнародного руху саме цією лінією дозволить замкнути так зване Бещадське кільце, сприятиме розвитку туризму у даних регіонах. Крім того, це збільшить транспортну транзитну спроможність з боку України, де з'явиться можливість європейською колією зустрічати польських туристів тут, у Хирові, Добромилі, Нижанковичах, а також продовжити маршрут далі до Самбора і Дрогобича та подальшого сполучення з українськими курортами у Трускавці, Моршині тощо.

Дякую усім дотичним представникам до напрацювання дорожньої карти, це важливий крок до відновлення залізничного сполучення та поглиблення євроінтеграції.  Маю надію, що ця конференція приверне увагу усіх зацікавлених сторін для подальшого розвитку проекту та залучення фінансування”, - наголосив Юрій Бучко.

Нагадаємо, проект із відновлення залізничного сполучення на кордоні України та Польщі отримав ґрант від Міжнародного фонду «Відродження» на розробку дорожньої карти у сумі 300 тисяч гривень.

Відновлення міжнародного залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна) винесли на комісію

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів