Відновлення міжнародного залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна) винесли на комісію

20:02 8 липня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні, 8 липня, під час наради під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юрія Бучка обговорили питання перспектив відновлення міжнародного залізничного сполучення Загуж (Польща) - Хирів (Україна).

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

У процесі обговорення представили розрахунок вартості відновлення залізничної інфраструктури та оцінку пасажиропотоку на ділянці Держкордон-Старява-Хирів-Нижанковичі-Держкордон. Також підготували попередній розрахунок фінансового та економічного ефекту відновлення цього залізничного сполучення та його вплив на розвиток регіону в цілому.

Слід зауважити, що зазначений проєкт є соціальним. Він спрямований на інвестиційну привабливість туриста та створить достатні вигоди для суспільства, а саме скорочення часу у дорозі (часу на перетин кордону), скорочення кількості ДТП  тощо.

За результатами зустрічі ухвалили рішення щодо внесення на розгляд Комісії з питань транскордонного співробітництва українсько-польської Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва обговорення інфраструктурного проєкту  «Відновлення української частини міжнародного сполучення Перемишль (Польща) – Нижанковичі (Україна) – Хирів (Україна) – Загуж (Республіка Польща) як пріоритетного для України проєкту транскордонного співробітництва в рамках Карпатського регіону.

На нараді були присутні: керівник Управління транспорту та зв'язку Степан Рудницький, начальник відділу транскордонного співробітництва департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Ольга Табака, представники РФ "Львівська залізниця" АТ «Укрзалізниця», Львівської філії Дніпровського національного університету залізничної справи ім. ак. В. Лазаряна, ГО Linia102.ua та ФРГО "Західноукраїнський ресурсний центр".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів