На Львівщину прибуває більше іноземців: переважають ІТ-професіонали

10:32 1 лютого 2022 р.

Фото до новини

Торік Львівський обласний центр зайнятості видав і продовжив 1075 дозволів на використання праці іноземних громадян та осіб без громадянства з 59 країн.

За кількістю виданих дозволів Львівщина посідає третє місце - після м. Києва та Київської області. Про це повідомив відділ інформаційної роботи Львівський обласний центр зайнятостіпише Dailylviv.com.

«Найбільше оформлено дозволів на працевлаштування прибулих з Туреччини, Польщі, Індії, Білорусі, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом у 2021 році в області видано і продовжено дозволів іноземним громадянам, які прибули з 59-ти країн світу, і дозволів цих на 249 осіб більше, ніж у попередньому році».

Види економічної діяльності, в яких застосовується праця іноземців: виробництво і ІТ-діяльність - по 30%, будівництво, сільське господарство і торгівля - по 10%, сфера обслуговування та надання послуг – 5% інші сфери – 5%.

Здебільшого іноземці працевлаштовувалися ІТ-професіоналами (40%), на керівні посади або належали до категорії «засновники та/співзасновники (28 %), а також наймані працівники (18%), ще 14% складали відряджені особи.

За строком дії оформлені дозволи поділялися на: до пів року – 10%, до року – 40%, до трьох років – 50%. 

На Львівщині бракує водіїв, слюсарів, сантехніків і швачок: на яку зарплату

На Львівщині на одне робоче місце хочуть 5 безробітних за понад 8 тисяч гривень зарплати

На Львівщині за темпами працевлаштування жінки випереджають чоловіків

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів