На Львівщині бронюватимуть дефіцитних працівників: є спосіб

21:14 16 вересня 2022 р.

Фото до новини

Якщо ці працівники не мають військових спеціальностей, що потрапили в категорію заборонених до бронювання.

На нараді у Львівській обласній військовій адміністрації важливою темою для дискусії стала проблематика бронювання працівників підприємств від мобілізації. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Перший заступник очільника Львівської ОВА Андрій Годик наголосив, що механізм, який зараз є в системі бронювання працівників, питанні виїзду за кордон, недосконалий. 

«Ніколи не було концептуального рішення, яке задовольняє всіх суб'єктів: і економіку, і оборонну здатність держави. Було декілька проєктів від кабінету міністрів щодо нового алгоритму бронювання.

Намагаємось, в межах своїх можливостей, вирішувати хоча б точкові речі. Але, перш за все, має бути системне розуміння, системне бронювання ключових працівників, без яких підприємства не зможуть функціонувати, сплачувати податки, наповнювати казну», — повідомив Андрій Годик.

Керівниця апарату Львівської ОВА Ірина Шурпяк поділилась рекомендаціями, які допоможуть покращити систему звільнення працівників від призову на точковому рівні.

«Коли працівники проходили військові кафедри, ніхто не звертав уваги на те, ким вони стали згодом. З'ясувалось, що дехто, пройшовши три тижні маршу, став розвідником тощо. Тому ці люди потрапили в категорію «заборонених до бронювання». 

Єдина рекомендація зараз — якщо ви маєте цінного працівника і він не має заборони на бронювання, не реєструйте його на посаду, яка не є еквівалентною до різноробочого», — сказала Ірина Шурпяк.

Вона також зазначила, що Львівська ОВА проведе аудит підприємств області, де працівники мають мобілізаційні завдання. Тоді кожного, хто є дефіцитним, спробують звільнити від призову.

Аграріям-військовозобов'язаним продовжили бронь

Скільки працівників ІТ-компанії одержать дозвіл на поїздки за кордон і на яких умовах

Водіїв-військовозобов'язаних випускають за кордон за однієї умови

За мобілізованими на військову службу відтепер зберігаються лише місце роботи і посада

Військовозобов'язані повинні мати спецдозвіл на виїзд з місць проживання: від 30 діб до року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів