На лінії контроль: у громадському транспорті Львова перевіряють валідацію ЛеоКарт (відео)

11:55 1 березня 2023 р.

Фото до новини

У межах підготовки до ІІ етапу впровадження е-квитка у громадському транспорті Львова контролери ЛКП “Львівавтодор” почали перевіряти, чи власники транспортних карток “ЛеоКарт” здійснили валідацію.


Про це Dailylviv.com поінформували у Львівавтодорі.

Після того, як контролери ЛКП “Львівавтодор" заходять у громадський транспорт, вони блокують валідатори і з допомогою мобільного валідатора розпочинають перевірку “ЛеоКарт”. Власники транспортних карток прикладають їх до мобільного та валідатора і пристрій показує, чи було завалідовано картку чи ні – світиться зелена “галочка” або червоний “хрестик” відповідно.

“Поки що контролери ЛКП “Львівавтодор” проводять роз’яснювальну роботу і нікого не штрафують, але вже зовсім скоро, на етапі практичної оплати загальною“ЛеоКарт” чи банківською карткою, за незавалідовану пільгову “ЛеоКарт” доведеться платити штраф. Тому ми наполегливо закликаємо усіх власників “ЛеоКарт” не забувати валідуватися при вході у громадському транспорті і заводити собі такузвичку. Адже ІІ етап впровадження АСОП вже на порозі ”, – наголошують у ЛКП “Львівавтодор”.

Тож пільговиків та школярів, які ще не мають “ЛеоКарт”, запрошують подавати документи на виготовлення. Для консультації телефонуйте на гарячу лінію за номером: 0 800 303 007.

“Для чого зараз потрібен контроль? Більше року триває І етап е-квитка під назвою “Освіта пільговика”, протягом цього часу працівники відділу з контролю допомагали пільговикам валідуватися і консультували їх щодо АСОП. Таким чином за рік користуватися картками навчили понад 90 тис. пільговиків. Ми хочемо, щоби перед запуском практичної оплати за проїзд всі наші пільговики звикли до валідації іконтролю. Також нам дуже важливо мати точні цифри щодо кількості валідацій, адже обʼ;єктивна інформація дозволить зрозуміти об’єми пасажиропотоків і валідацій. До слова, ми приємно вражені, що у більшості випадків пільговики позитивно сприймають таке нововведення і навіть самі просять перевірити їхні картки”, – пояснюють в ЛКП “Львівавтодор”.

Пільговики у Львові матимуть лише 60 безоплатних поїздок щомісяця

Обрахування електронного квитка у Львові приховували від транспортної комісії міськради

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів