На кого і за що працює в Нафтогазі України Юрій Вітренко

15:35 20 вересня 2022 р.

Фото до новини

Кому насправді належать десятки державних акціонерних компаній, які заснував Кабінет Міністрів України з таємничим кодом ЄДРПУО 00031101.

Керівники і апарат управління державного НАК "Нафтогаз" за 2021 рік забрали з бюджету на оплату своєї титанічної праці аж 6 мільярдів 48 мільйонів 714 тисяч! Лише зарплата голови НАК "Нафтогаз" Юрія Вітренко становить більше мільйона гривень за день (!).  Про це своєму резонансному пості у ФБ написала докторка економічних наук зі Львова Олеся Дацко, інформує Dailylviv.com.

Всю цю розкіш споживачі природного газу оплачують у стурктурі ціни на газ. 

"Клановість в Україні - це просто катастрофа! Бо виглядає, що ті, що стояли біля корита за попередніх влад - прекрасно себе почувають і нині! - пише Олеся Дацко. - Бо якщо хто не знає, то голова НАК Нафтогаз Юрій Вітренко, який заробляє, певно, більше мільйона в день наших публічних ресурсів - син одіозної...Наталії Вітренко, що очолювала так звану "Прогресивну соціалістичну партію", яка втекла до рашки і звідти проголошує руzkій мір

Голова НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко має зарплату більше мільйона в день Не в місяць. На день!

Яким чином родича відвертої сепаратистки і носійки руzkага міра Наталії Вітренко могли призначити на таку посаду? Вона втекла до рашки і звідти розказує про "нацизм підняв голову". От читайте. https://ifr.areas.news/nacizm-pidnyav-golovu-vtekla-do.../"

"Чи, власне, клановість і незмінність кланів при владі (читай - кориті), не зважаючи на обличя президентів - це основний критерій "кадрової політики" всіх часів державності України? - запитує авторка допису. - Доведу до відома, що керівники національних акціонерних компаній і представники апарату управління не подавали і не подають декларацій. Тобто скільки вони собі з наших публічних ресурсів призначають зарплат – ніхто не знає. 

І тут  питання  - до депутатів: хто додумався звільнити керівників та адмінапарат публічних суб’єктів господарювання від декларування? Та вони через зарплати відкатують мільярди! І це діра бюджетних розкрадань!"

Олеся Дацко резонно запитує, кому взагалі належать ці публічні концерни? І чи публічні вони. Бо офіційним засновником НАК "Нафтогаз є неіснуюча юридична особа "Кабінет міністрів України» з таємничим кодом ЄДРПУО 00031101.

"Відповіді, чи є Кабінет Міністрів України юридичною особою – ніхто не дає, як  і реєстраційні дані юридичної особи «Кабінет міністрів України» з кодом ЄДРПУО 00031101 (а ця особа - формальний зайсновник ВСІХ дежавних акціонерних компаній)...

Відтак, кому належить НАК «Нафтогаз», НАК «Надра України» та ще десятки державних акціонерних компаній – ніхто сказати не може! - констатує Олеся Дацко. - А, може, вони давно приватні?  І під очевидно фіктивною юридичною особою з кодом ЄДРПУО 00031101 (раз у реєстрі юр.осіб такої особи НЕМАЄ) криється якийсь глобальний магнат, який приватизував усі публічні корпорації, і просто наживається на них?

То за що тоді воюють наші воїни на передовій? І кому юридично належать публічні ресурси держави Україна?.. 

То, може, пора розгрібати Авгієві стайні?"

Подаємо запит Олесі Дацко у 2019 році до Міністерства юстиції України про власника коду ЄДРПУО 00031101:

 

Відповідь Міністерства юстиції України на запит Олесі Дацко:

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів