На Індію та Китай припадатиме половина світового зростання у 2023 році, - МВФ

14:11 8 квітня 2023 р.

Фото до новини

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва розповіла про прогнози і завдання у 2023 році.

Про це повідомлено на сайті МВФ, пише Dailylviv.com.

Після сильного відновлення у 2021 році настав серйозний шок від війни Росії в Україні та її широкомасштабних наслідків - світове зростання у 2022 році впало майже вдвічі, з 6,1 до 3,4 відсотка, наголосила Крісталіна Георгієва. 

Є очікування, що світова економіка зросте менше, ніж на 3 відсотки у 2023 році. 

На Індію та Китай припадатиме половина світового зростання. Прогнозується, що близько 90 відсотків країн з розвиненою економікою цього року спостерігатимуть зниження темпів зростання. Бідність і голод можуть ще більше зростати - це небезпечна тенденція, яку започаткувала криза Covid.

За прогнозами МВФ, глобальне зростання залишатиметься приблизно на 3 відсотках упродовж наступних п’яти років. Це буде найнижчим середньостроковим прогнозом зростання з 1990 року та значно нижчим від середнього показника 3,8 відсотка за останні два десятиліття. 

Вторгнення Росії в Україну не тільки вбиває невинних людей, але й також погіршує кризу вартості життя та призводить до збільшення голоду в усьому світі. 

Це ризикує знищити дивіденди миру, якими ми користувалися впродовж останніх трьох десятиліть, додавши також тертя в торгівлі та фінансах, сказала Крісталіна Георгієва.

Найуспішніші молоді підприємці у світі заробили по мільярду за 6 років

Світовий економіст назвав галузі, які зможуть врятувати економіку України

Росія має назавжди зникнути з переліку крупних експортерів на світовому енергоринку, - міністр

Євросоюз припинив постачання російської нафти на 90%

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів