На 27 га біля рекультивованого Грибовицького сміттєзвалища буде тир-стрільбище: обрано проєкт

18:28 26 грудня 2022 р.

Фото до новини

У суботу, 24 грудня, відбулося засідання журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі (урочище «Нива»), де журі обрало переможців.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Конкурс проводили для пошуку кращого архітектурного-містобудівного вирішення території та обʼєктів стрілецького тиру та стрільбища у с. Великі Грибовичі. Учасникам потрібно було опрацювати генеральний план з розміщенням необхідних функціональних зон та адміністративно-побутових будівель. Не менш важливим аспектом було й архітектурне вирішення проєктованого об’єкту.

Організація конкурсу відбувалася зі залученням управління спорту Львівської міської ради, Федерацій стрілецьких видів спорту та Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України.

«Завданням для архітекторів було розробити комплексне рішення для території загальною площею понад 27 га, розташованої неподалік рекультивованого полігону твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі. Проєктоване стрільбище передбачає влаштування великої кількості стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби компакт-спортинг та полів для стрільби з луку. Для забезпечення потреб такого комплексу також запроєктовано адміністративну будівлю, що містить навчальні приміщення, приміщення для стрільців, приміщення закладів харчування, спеціалізованих магазинів зброї, адміністративних та допоміжних приміщень», - розповів голова журі конкурсу, головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Переможцем конкурсу обрано проєкт під шифром 101010 авторського колективу: Солук Михайло, Газдайка Олександр, Солук Наталія / ТОВ «Солук Аркітектс», м. Львів.

«Пропозиція проєкту-переможця найкраще взаємодіє з ландшафтом території та максимально ефективно використовує його, як елемент проєктного рішення. Ідея функціонально-планувальної організації стрільбищ виходить із топографії земельної ділянки. Переможці розмістили найдовшу дистанцію в 600 метрів у наявному на території тальвегу, що дозволить значно зменшити об’єми земляних робіт та забезпечить природну звукоізоляцію при стрільбі. Учасники також передбачили рішення, що дозволить реалізувати проєкт розділивши його на декілька стадій, збудувавши спочатку площині споруди стрільбищ», - додав Антон Коломєйцев.

Друге місце посів проєкт під шифром 212545 авторського колективу: Куцевич Богдан, Куреньов Сергій, Корнієць Олексій, Трошкін Арсеній, Смірний Дмитро / Куцевич+партнери, м. Київ.

Третє місце посів проєкт під шифром 008804 авторського колективу: Гулевата Анастасія, Полянська Валерія, Білик Павло, Савка Тарас, м. Київ.

До складу журі конкурсу увійшли:

Антон Коломєйцев - начальник управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, головний архітектор міста, м. Львів;

Антон Нікулін - начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, м. Львів;

Тарас Кубай - директор департаменту містобудування Львівської міської ради, м. Львів;

Олег Лаврик - член виконавчого комітету Львівської міської ради, позаштатний радник міського голови Львова, м. Львів (за згодою);

Ігор Данчак - архітектор, кандидат архітектури, доцент кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» делегований представник від ЛОО НСАУ, м. Львів;

Ольга Криворучко - архітекторка, керівник архітектурної студії «urban ideas», м. Львів (за згодою);

Вʼячеслав Якубовський  - архітектор, старший викладач кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка», м. Львів (за згодою);

Юрій Столяров - аріхтектор, головний архітектор проектів ДПІ «Містопроект», м. Львів;

Тарас Сулик - архітектор, керівник архітектурної студії «Sulyk Architects (sa)», м. Львів (за згодою);

Відома доцентка львівського університету стрілятиме до перемоги

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів