Мер Львова самоусунувся від управління містом і займається лише власною політичною кар’єрою, - депутат

22:40 17 червня 2020 р.

Фото до новини

Міський голова Львова Андрій Садовий діє методом примітивного піару, коли треба створити ворога або проблему, замість того, щоб її вирішувати, вважає депутат ЛМР Андрій Рікота.


Відео: Львівський пресклуб

Андрій Рікота, член постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради, заступник голови фракції Всеукраїнського об’єднання “Свобода” у Львівській міській раді, висловив думку, що загострення усіх проблем у Львові завжди відбувається тоді, коли Андрій Садовий починає свою чергову політичну кампанію. 

- Сміттєва криза, транспортна криза, криза хаотичних забудов, а тепер інфраструктурна криза, коли великі комунальні підприємства фактично доведені до межі банкрутства… Андрій Садовий діє методом примітивного, жалюгідного піару, коли треба створити ворога або створити проблему, замість того, щоб її вирішувати,  - сказав Андрій Рікота під час пресконференції  “Оплата праці працівників львівських комунальних підприємств в умовах пандемії”, яка відбулася 17 червня у Пресклубі.

Рікота вважає, що вже роками складається ситуація, коли міський голова самоусувається від управлінням містом, а перекладає всю роботу на своїх помічників, однопартійців, колишніх нардепів. 

- Навіть до штабу боротьби з коронавірусом входять колишні нардепи від “Самопомочі”, які приймають рішення, але не несуть жодної відповідальності, - зауважив Рікота. – І в той час сам Садовий займається виключно своєю політичною кар’єрою. 

Депутат-свободівець наголосив, що не розуміє, як менеджер будь-якого підприємства може просити кредит на зарплати, маючи понад десятирічний досвід роботи в цьому підприємстві. На його думку, у цьому випадку йдеться про поганий менеджмент, в основі якого лежить недостатня компетентність та наміри зловживання владою, коштами. 

- Такий керівник мав би бути давно звільнений. Риторичне запитання: Так чому у Львові такі речі міський голова собі дозволяє? Очевидно, що мова йде не про всіх, а мова йде про той менеджмент Львова на чолі з Андрієм Садовим, - наголосив Андрій Рікота. 

Він також пообіцяв, що депутатський корпус не дасть можливості маніпулювати працівниками комунальних підприємств. 

- Вони повинні отримати свої кошти, які є в бюджеті міста. Тому депутатські фракції напрацювали рішення - де ці кошти знайти. І в найближчому засіданні ми озвучимо це і будемо вимагати від виконавчої влади міста та Андрія Садового, щоб працівники комунальних підприємств свої кошти таки отримали, - сказав Андрій Рікота. 

Керівники комунальних підприємств Львова отримують по 120-150 тис грн за місяць, інші працівники - 7 тис грн, - депутат Петро Адамик.

Неможливо проконтролювати, куди міська влада Львова витрачає гроші, - депутатка Олена Панасевич.

Міський голова Львова і його адміністрація зловживають лізингом - без тендерних процедур, - депутат Валерій Веремчук

Кредит від ЄБРР може бути черговою аферою мера Львова Андрія Садового, - депутат Ігор Телішевський. 

Довідково

19 червня на пленарному засіданні ЛМР розглянуть питання про кредит ЄБРР у 20 млн євро позики (це майже 700 млн грн) – ці кошти хочуть спрямувати на зарплати працівників АТП-1, “Львівелектротрансу”, “Львівводоканалу” та “Львівтеплоенерго”. 

Як запевняють у мерії, коли у Львові планували бюджет, потрібно було 472 млн грн. Однак, зараз профінансовано лише 240 млн грн, оскільки пандемія коронавірусу вдарила по економіці підприємств, які недоотримали очікуваних прибутків. Утім, більшість депутатів з таким станом речей не погоджуються. Вони вважають, що місто має гроші на виплату працівникам комунальних підприємств, і брати кредит недоречно. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів