Кому з військовослужбовців збільшать або зменшать грошові виплати: 120, 100, 30, 20 тисяч

15:55 4 лютого 2023 р.

Фото до новини

Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий в тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

Міноборони поширило роз'яснення щодо змін виплат грошового забезпечення заступника начальника управління соціальної підтримки-начальник відділу грошового забезпечення та заробітної плати полковника Олега Рогаля, пише Dailylviv.com

1 лютого 2023 року почав діяти новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. У постанові Кабінету Міністрів України 28 лютого 2022 року № 168 зазначено: додаткову грошову винагороду 30 тисяч і 100 тисяч гривень військовослужбовцям виплачуватимуть по-новому. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий в тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

– З 1 лютого цього року виплати додаткової винагороди 100 тисяч гривень військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення, не зміняться – як були торік 100 тисяч гривень, так і залишаться 100 тисяч гривень. Однак з 1 лютого збільшиться розмір щомісячного грошового забезпечення військовослужбовців в середньому на 50%. Тобто якщо військовослужбовець отримував 13 тисяч гривень – це мінімальне грошове забезпечення було минулого року — то з 1 лютого цього року військовослужбовець отримуватиме мінімальне грошове забезпечення понад 20 тисяч гривень – три мінімальні заробітні плати. На «передній» лінії військовослужбовець з мінімальним грошовим забезпеченням 20 тисяч гривень отримуватиме разом з додатковою нагородою 100 тисяч гривень -120 тисяч гривень на місяць. 

– Хто надалі отримуватиме 100 тисяч гривень щомісячно? 

- Крім військовослужбовців, які беруть участь у бойових діях на лінії зіткнення, 100 тисяч гривень також будуть отримувати за час виконання бойових завдань:

- військовослужбовці ракетних військ і артилерії; 

- льотчики за час виконання польотів у районах ведення бойових дій; 

- моряки; 

- військові медики (цьогоріч ми їх виділили в окрему категорію як військовослужбовці, які матимуть винагороду 100 тисяч гривень щомісяця); 

-  військовослужбовці зенітно-ракетних і протиповітряних військ, які виконують завдання в районі проведення бойових дій. 

– Хто продовжить отримувати 30 тисяч гривень щомісячно?

– Винагороду у 30 тисяч гривень щомісяця отримуватимуть військовослужбовці, які входять до складу угруповань Сил оборони країни і які виконують бойові або спеціальні завдання згідно з бойовими наказами або розпорядженнями командирів військових частин. Крім того, таку винагороду отримуватимуть військовослужбовці, які виконуватимуть завдання всебічного забезпечення угруповань Сил оборони, а також військовослужбовці, які перебувають у підрозділах, що зараховані до складу резерву Головнокомандувача Збройних Сил України. 30 тисяч гривень будуть виплачуватися тільки за період виконання цих бойових спеціальних завдань. 

– Кому зменшать грошове забезпечення? 

– Грошова винагорода не буде виплачуватися тим військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, що не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо. 

Військовослужбовцям дозволять їздити за кордон до рідних, а місяць служби зараховуватимуть за три

Обмежено придатні до військової служби під час воєнного стану потрібні у п'яти місцях

Звільнення з військової служби в умовах воєнного стану: за віком, за станом здоров'я, через сімейні обставини

Не більше 20 банкнотів номіналом 1000 гривень: мобілізованим військовим пенсії зберігають

В Україні збільшено пенсії членам сімей загиблих військовослужбовців

Повістки про призов на військову службу законно вручатимуть у чотирьох місцях

Військовослужбовцям платитимуть по 100 тисяч грн, - постанова Кабміну

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів