Компанія з Дніпра повідомила, що видобуватиме торф біля Городка на 265 га цілорічно і в дві зміни

22:56 17 жовтня 2021 р.

Фото до новини

ТОВ «ВАЛО ТІМБЕР» з Дніпра повідомила про плановану діяльність з видобування торфу на родовищі «Городок», розташованого за 0,2 км на південний схід від міста Городок.

Інформація про це є в Єдиному реєстрі з оінки впливу на довкілля, Dailylviv.com.

Загальна площа ділянки робіт складає  265,1 га. Експлуатація родовища будуть на підставі спеціального дозволу на користування надрами No6541 від 2 серпня 2021 року.
 
Як повідомляє компанія, вона видобуватиме торф топ’яного підтипу, осокового виду. Тривалість сезону видобутку торфу - цілорічний, 260 робочих змін на рік,1-2 робочі зміни на добу по 8 годин.

Видобувати торф планують екскаваторним способом з використанням на родовищі техніки типу: екскаватор Volvo EC220DL, автосамоскиди DAF FAD,  CF85.460. із  складуванням вздовж лінії видобувного уступу для попереднього зневоднення. 

Навантаження торфу із тимчасових буртів передбачено фронтальним навантажувачем JCB - 4552Х та транспортування їх до місць переробки. Попередня
зачистка і планування ділянки робіт проводитиметься бульдозероми CHANGLIN CLD165c; ДЗ – 171.1

Згідно з техніко-економічними розрахунками, планований обсяг видобутку торфу – 40 тисяч тонн торфу товарної вологості 40% на рік.

Як альтернатива, компанія «ВАЛО ТІМБЕР» припускає можливість видобування торфу гідромеханізаваним методом, за якого всі технологічні процеси проводяться енергією рухомого потоку води. Тоді витрата води до торфу складатимуть 2 м3 води на 1 м3 покладу торфу.

Це повідомлення оприлюднено в Єдиному реєстрі 4 жовтня 2021 року.

Закон перебачає, що впродовж 20 робочих днів з дня оприлюднення цього повідомлення громадськість має право надати Міністерству захисту довкілля  та  природних ресурсів  України зауваження і пропозиції до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля.



 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів