Історичне рішення: Україна починає масове виробництво дронів

22:59 24 березня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні уряд дав старт масовому виробництву дронів в Україні.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров, пише Dailylviv.com.

За його словами ухвалено дійсно історичну постанову для перемоги, яка значно прискорить створення та постачання вітчизняних дронів на фронт, і головне — створить умови для стрімкого розвитку українського мілтек.

"У межах Координаційного штабу з виготовлення дронів комплексно попрацювали з усіма українськими виробниками БПЛА. Зібрали їхні болі та блокери і системно рухаємося у розв'язанні питань. Разом з Міноборони, Мінекономіки, Мінстратегпром та Держспецзв‘язку.

Сьогоднішнє рішення дозволить виробникам БПЛА активніше розвиватися, масштабуватися, реінвестувати прибуток, конкурувати з іноземними компаніями. Замість витрачання місяців на непотрібну паперову та бюрократичну роботу — пришвидшений допуск БПЛА до експлуатації, їх закупівля та постачання на фронт.

Важливо, що постанова фундаментально змінює підхід до самого мілтек-бізнесу з боку держави. Раніше прибуток на іноземні комплектувальні був 1%, на власні товари та послуги — 30%. Така регуляція стримувала розвиток українських виробників, стимулювала їх до переїзду за кордон чи маніпуляцій з документами. Це треба було змінити. Щоб стимулювати розвиток БПЛА в Україні і залучити більше компаній до виробництва, масштабування та підвищення рівня локалізації комплектувальних, держава підняла частку прибутку до 25%.

Місяць тому ми вже прибрали проблему щодо експертного контролю товарів подвійного призначення, ухваливши fast-track для дронів. А зараз можемо офіційно сказати, що проєкт Армія дронів з умовно волонтерського переріс у масштабну державну програму підтримку розвитку вітчизняного ринку БПЛА. Це прямий шлях до перемоги та збереження життя захисників і захисниць",- зазначив Федоров.

Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

Армія дронів: бійці ЗСУ отримають супердрони з технологією штучного інтелекту

Український дрон атакував російський військовий аеродром: троє загиблих

Українські безпілотники пролетіли над Росією від 500 до 750 км

Українські дрони-невидимки великої дальності Punisher вже на фронті

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів