Ірокс відновив незаконне будівництво на вул. Тернопільській, 42, - заступник мера

13:17 1 квітня 2021 р.

Фото до новини

Приватне акціонерне товариство «Ірокс» відновило незаконне будівництво на вул. Тернопільській, 42 у Львові. Відтак, за словами заступника міського голови Львова Любомира Зубача, місто скерує звернення до всіх відповідних інстанцій та вживатиме заходів, аби зупинити самовільні роботи.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Дійсно, це є одне із проблемних будівництв — самовільні будівельні роботи, які вчиняє сумновідома компанія «Ірокс». Власне, певний час ці роботи були зупинені, але вони їх відновили.

Це є повністю самовільні роботи, вони не мають жодних дозволів від міста. Є проблема у тому, що це будівництво класифікується як СС3, тобто це клас наслідків, які є підконтрольні державним органам архбудконтролю. Міська інспекція юридичних важелів тут не має, хоча зараз відбуваються судові процеси для того, щоб довести, що насправді місто може тут впливати.

Справа є в судах, але, тим не менше, ми не розуміємо, чому державні інституції, які мають безпосередню можливість, не зупиняють це безчинство і самовільні будівельні роботи на території міста. Тому міський голова дав чітке доручення, щоб звернутись у всі інстанції, на найвижчий рівень до державних правоохоронних органів, аби вжити всіх заходів, щоби це зупинити. Не може такого бути, щоб хтось собі вирішив і самовільно проводив будівельні роботи у місті Львові", — зазначив Любомир Зубач.

Нагадаємо, Львівська міська рада звернулася з позовом до Господарського суду Львівської області, аби зобов’язати недобросовісного забудовника припинити будь-які роботи та привести земельну ділянку до попереднього стану, усунувши це самовільне будівництво. Однак, 30 грудня минулого року Господарський суд відмовив мерії у задоволені позову. А відтак місто оскаржує це рішення в апеляційному порядку.

У Львові зупинили будівництво багатоповерхівок та 24,5-метрового готелю на вул. Антоновича-Грюнвальдській

Бербека, Князевич, Марчак і Пушинський будуватимуть в історичному ареалі Львова

Що швидше збудує Антонов - готель у Львові чи гірськолижний курорт у Славському?

Житловий комплекс Tiffany apartments від компанії Мій дім: квартири тут радять не купувати

Депутати ЛМР відмовилися зберегти кам'яницю львівських меценатів Стеткевичів

П'ять нових гетто: нові депутати Львова перетворюють місто на житловий концтабір

Компанія депутата Львівської міськради збудує житловий комплекс біля стадіону "Україна"



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів