Дрогобицький долотний завод реанімовують: інвестор погасив заборгованість і замінює обладнання

09:06 6 жовтня 2022 р.

Фото до новини

На територію Дрогобицької ТГ зі зони бойових дій релокували 18 підприємств у різних галузях: машинобудування, виробництво, металообробка, оптика, харчова промисловість, ІТ. Більшість з них перереєструвались у Дрогобицькій МТГ і сплачують податки до місцевого бюджету.

Про це повідомив очільник громади Тарас Кучма під час пресконференції, яка відбулася 5 жовтня у міській раді, пише Dailylviv.com.

Очільник громади акцентував увагу масмедійників на нових інвесторах, які отримав Дрогобицький долотний завод. Інвестори планують реанімувати промислове серце Дрогобича і запустити його з новими потужностями. Зараз вони проводять заміну фізично зношеного та морально застарілого на , модернізацію приміщень в цілях енергоефективності та зниження собівартості витрат на виробництво продукції.

Нове керівництво погасило половину заборгованості, яка була накопичена впродовж минулих років, на суму 7,5 мільйонів гривень та завантажили виробництво комплектуючими на 3-6 місяців вперед.

Розповів очільник громади й про релокацію з міста Нікополь до Дрогобича ІТ-академії «Step». Зараз вона функціонує на базі НВК «Зефір». Між міською радою та керівництвом академії підписано меморандум, в межах якого відбуватиметься реалізації проектів щодо навчання ІТ –грамотності дітей, молоді, освітян, ВПО та службовців.

Також Тарас Кучма розповів про процес створення індустріального парку «ЕКО СМАРТ ІНДУСТРІАЛЬНИЙ ПАРК ГАЛІТ» у Дрогобичі. За підсумками конкурсу визначено керуючу компанію індустріального парку. Нею стала ТОВ «ЄТІ ПРО».

Згідно концепції площа забудови становитиме 101300 кв. м. Кількість новостворених робочих місць – 1470. Загальна сума інвестицій 45-50 млн. дол. США.

На даний час документи по індустріальному парку подані до Міністерства економіки України для включення індустріального парку до реєстру індустріальних парків.

Як тільки відбудеться реєстрація індустріального парку, одразу розпочнуть першу чергу спорудження індустріальних площ. Термін виконання робіт триватиме 13 місяців з початку будівництва. Всього згідно концепції передбачено 5 черг. Кінцевий термін реалізації 4,5 років з початку будівництва.

У Дрогобичі спорудять перший в Україні модульно-каркасний будинок для переселенців

Переселенці з району Донеччини одержать повну підтримку на Дрогобиччині

На Львівщині планують збудувати індустріальний парк, аналогів якому в Україні немає

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів