Дев'ятнадцять громад області вже юридично оформили громадські пасовища

16:30 23 березня 2023 р.

Фото до новини

На Львівщині в господарствах населення утримується понад 69 тисяч голів великої рогатої худоби.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Згідно з частиною 2 статті 34 Земельного кодексу України органи місцевого самоврядування можуть створювати на землях, що перебувають у власності територіальної громади громадські пасовища.

За останніми статистичними даними на Львівщині в господарствах населення утримується понад 69 тис. голів ВРХ. Відтак, по області для такої кількості поголів'я необхідно створити 44 тис. га пасовищ. 

На сьогодні 19 територіальних громад  юридично оформили 1,8 тис. га громадських пасовищ. Ще 15 громад вже прийняли рішення про створення громадських пасовищ, однак триває процес розробки технічної документації для відведення земельних ділянок під громадські пасовища загальною площею 2,4 тис. га.             

«На сьогодні питання створення громадських пасовищ на землях комунальної власності має прийматись органами місцевого самоврядування. Таке прийняте рішення з однієї сторони убезпечить громаду від можливого поділу ділянки-пасовища під безплатну приватизацію громадянам. А з другої – забезпечить безперебійний випас сільськогосподарських тварин жителями  громади», - зазначила директорка департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман.

Довідково: громадське пасовище – це земельна ділянка, що в більшості випадків  розташована на землях  запасу або резервного фонду за межами населених пунктів, і як правило, використовуються мешканцями територіальних громад для випасання власної худоби.

На Львівщині у фермерського господарства забрали 40 га пасовища, яке орендар розорав

Дев'ятнадцять громад області вже юридично оформили громадські пасовища

У селян на Львівщині забрали 19 га пасовища і перепродали одній людині

На Львівщині арештували землю пасовища

Три громади на Львівщині отримали кошти на поліпшення пасовищ: які і скільки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів