На Львівщині арештували землю пасовища

10:57 20 травня 2021 р.

Фото до новини

Личаківський районний суд Львова наклав арешт на 18 га землі пасовища біля села Великі Передримихи на Львівщині.

Про це інформують Наші гроші Львів, пише Dailylviv.

Джерело: ухвала суду від 13 травня 2021 року.

Арешт наклали в рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 366 (службове підроблення) . Згідно з ухвалою, Головне управління Державного земельного кадастру у Львівській області у листопаді минулого року перевело пасовище із земель запасу у землі з видом використання «для ведення особистого селянського господарства».

Крім того, пасовище поділили на десять ділянок, дев’ять з яких в грудні передали у приватну власність.

У підсумку, вже в березні цього року, вказано в ухвалі, власником ділянок стала одна людина і наділи об’єднали в один з кадастровим номером 4622787200:17:000:0180. Згідно з даними Публічної кадастрової карти, з 5 квітня ця ділянка площею 18 га належить Мирославу Бикову.

Свідки, а саме депутати Жовківської міськради, повідомили слідству, що цей масив земель запасу використовується мешканцями села Великі Передримихи як громадське пасовище від 1987 року. На даний час є 55 корів, пасовище огороджено, є електропастух. А в грудні вони дізналися, що його передали в приватну власність, а тому міськрада звернулась до поліції.

Зіболківська сільська рада не погоджувала виділення вказаних земельних ділянок громадянам. Повноваження сільради припинилися в листопаді, однак правонаступник, Жовківська міськрада, теж не надавала погоджень.

Як розповідали львівські медіа, люди вимагають повернути їм пасовище. Натомість заступник начальника обласного управління Держгеокадастру Василь Собко пропонує мешканцям села знайти рівноцінну ділянку і обміняти її на пасовище.

У селян на Львівщині забрали 19 га пасовища і перепродали одній людині

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів