У селян на Львівщині забрали 19 га пасовища і перепродали одній людині

16:45 12 травня 2021 р.

Фото до новини

Біля головного управління Держгеокадастру у області пікетували люди із села Великі Передримихи. Вони вимагали, аби їм повернули пасовище, де вони випасають худобу. Ця територія має площу 19 гектарів.

Про це інформує Суспільне, пише Dailylviv.

На акцію приїхало близько 20 людей.

"Спокон віків, ще за Австрії у нас було пасовище. Люди живуть із того в нашому селі. Пасовище у нас відібрали незаконно. Так вийшло випадково, що побачив землеупорядник, що пасовище у нас забране. Ми готові піти на обмін. У нас є земля, яку ми готові віддати, піти на обмін, але ми не знаємо чи вони поміняють", — розповідає мешканка села Великі Передримихи Світлана Кузьніцька.

За словами депутата Жовківської міської ради Богдана Скоропада, 19 га земель торік передали 9 людям.

"Держгеокадастр вкінці жовтня передав 19 гектарів земель 9 людям, які, щоб унеможливити процедуру передачі назад через суд, продали її одному власнику, який об’єднав ті всі 9 земельних ділянок", — каже Богдан Скоропад.

Частина з мешканців села у середу, 12 травня, зустрілися із заступником начальника головного управління Держгеокадастру Львівщини Василем Собком. Він розповів, що новий власник може піти на компроміс.

"Я думаю, що власник готовий на такий компроміс, щоб обміняти на рівнозначну земельну ділянку на території тої ради чи іншої десь поряд. Наскільки розумію, є десь там в районі кілометра чи може більше плюс-мінус ділянка, яка теоретично могла би десь слугувати заміною. Власне в цьому напрямку ведеться робота в тому числі і нами", — сказав Василь Собко.

За словами Василя Собка, упродовж тижня-двох мають розпочати процедуру обміну. Вона може тривати кілька місяців.

Захоплення землі під Львовом: кого захистить Пустомитівський суд - законних власників чи компанію-рейдера

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів