На громадські пасовища Львівщини додатково дали 3 млн 328 тис грн

23:41 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Для облаштування громадських пасовищ у громадах Львівщини додатково виділено 3 млн 328 тис. грн.

Таке рішення прийняли обласні депутати під час спільного засідання постійних депутатських комісій з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва й інвестицій та з питань бюджету і соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради, інформує пресслужба ЛОР, пише Dailylviv.

Депутати погодили механізм внесення змін до Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки. З нерозподіленого залишку бюджетних коштів за 2020 рік частину грошей, а саме 3 млн 328 тис. грн, передбачено витратити на облаштування пасовищ, які розташовані в межах  Львівської області.

«Додатково залучені в цьогорічну програму фінанси будуть скеровані  на розвиток громадських пасовищ в територіальних громадах. Таким чином, представники місцевого самоврядування отримають допомогу в оформленні технічної документації на земельні ділянки, зможуть зареєструвати право власності на ці землі, впорядкували пасовища, зрештою покращити їх», - прокоментував голова комісії з питань  діяльності агропромислового комплексу, підприємництва й інвестицій Юрій Раделицький.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, станом на кінець 2020 року, лише 17 із 73 об’єднаних територіальних громад розпочали виготовлення супровідної технічної документації на громадські пасовища.

"Такий факт підтверджує, що запропоновані представниками постійних депутатських комісій зміни в обласні програми є виправданими й мають бути винесені на розгляд депутатів під час найближчої сесії Львівської обласної ради", - зазначив Юрій Раделицький.
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів