Давидівська сільрада продає найдорожчу ділянку в Україні

09:20 14 січня 2022 р.

Фото до новини

14 січня Давидівська сільська рада у Львівській області продає понад 5 гектарів за майже 21 млн грн.

Земельну ділянку несільськогосподарського призначення з найвищою стартовою ціною станом на 14 січня продає Давидівська сільська рада у Львівській області — понад 5 гектарів за майже 21 млн грн. Про це повідомляє система «Прозорро.Продажі», пише Dailylviv.com

За перші 100 днів прозорого ринку землі в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі оголошено понад 2,7 тисячі аукціонів на майже 1 млрд гривень. Загальна площа виставлених на торги ділянок — понад 15 тисяч гектарів.

Сьогодні, 14 січня, минає 100 днів з моменту набуття чинності урядової постанови (№1013), яка запустила ринок оренди та продажу державної та комунальної землі через систему «Прозорро.Продажі».

Станом на 14 січня за даними аналітичного модуля Прозорро.Продажі оголошено 1824 аукціони з оренди та ще 906 — з продажу землі.

У системі вже успішно відбулося 843 аукціони. За результатами цих торгів організатори заробили до бюджетів різних рівнів майже чверть мільярда гривень.

Земельну ділянку несільськогосподарського призначення з найвищою стартовою ціною станом на 14 січня продає Давидівська сільська рада у Львівській області — понад 5 гектарів за майже 21 млн грн. А найбільша стартова ціна за право оренди землі с/г призначення у селі Людвище Тернопільської області — майже 162 тис грн за 1,5 га. Найактивніше в оренду здають землю в Одеській, Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій та Київській областях.

Продаж земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності відповідно до Земельного кодексу заборонений. Приватні власники землі можуть оголошувати аукціони з продажу та здачі в оренду ділянок в системі Прозорро.Продажі.

Для оголошення земельних торгів чи участі у них всі організатори та учасники звертаються до акредитованих в системі «Прозорро.Продажі» майданчиків. Станом на січень 2022 року таких 45, їхній перелік завжди доступний на сайті prozorro.sale.

Фірма сина ексначальника СБУ у Львівській області ремонтуватиме паркову зону в Давидові

ОТГ масово порушують законодавство з закупівель товарів та послуг

Захоплення землі під Львовом: кого захистить Пустомитівський суд - законних власників чи компанію-рейдера

У Давидові відкрили басейн

Капремонт водоймища в Сокільниках, реконструкція каналізації в Давидові: на що пішли бюджетні гроші

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів