Банк розповість усе про гроші клієнта за рішенням суду або запитом органу державної влади

20:10 10 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Правління Національного банку України прийняло постанову "Про затвердження змін до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці".

За цими правилами відтепер Національний банк і банки розробляють власні розпорядчі акти/внутрішні документи стосовно правил зберігання відокремлених електронних даних, які містять банківську таємницю та які отримано за результатами роботи інформаційних систем. Про це пише Dailylviv.com.

У правилах нагадується, що банки зобов’язані виконувати рішення суду про розкриття інформації, що становить банківську таємницю, у порядку, установленому законодавством України. Банк розкриває інформацію в обсязі, визначеному рішенням суду.

Також банки надаватимуть відповіді на запит органу державної влади, його посадових і службових осіб на отримання інформації, що становить банківську таємницю, якщо він відповідає таким вимогам:

1) викладений на бланку державного органу встановленої форми або надісланий в електронному вигляді;

2) наданий за підписом керівника державного органу (чи його заступника), скріплений гербовою печаткою, або підписаний кваліфікованим електронним підписом керівника державного органу (чи його заступника);

3) містить передбачені Законом про банки підстави для отримання цієї інформації;

4) містить посилання на норми закону, відповідно до яких державний орган має право на отримання такої інформації.

Банк відмовлятиме в розкритті інформації, що становить банківську таємницю, якщо за своєю формою або змістом запит відповідного державного органу не відповідатиме вимогам цих правил.

У разі надходження до банку запиту про надання інформації, що становить банківську таємницю, банк зобов’язаний розкрити цю інформацію або дати мотивовану відповідь про неможливість надання відповідної інформації впродовж 10 робочих днів від дня отримання вимоги, якщо інші строки не встановлені законодавством України.

Суд у Львові допоміг фірмі Козловських робити реконструкцію торгового центру під виглядом капремонту

Колишню працівницю УкрСиббанку засудили на вісім років ув'язнення

У Львові судитимуть шахрая, який зі спільниками обманув десять банків

Ексвласника банку і екснардепа Жеваго розшукуватиме Інтерпол

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів