90% перехоплень: Hensoldt, яка відправляє Україні РЛС для IRIS-T, збільшує виробництво

22:31 15 квітня 2023 р.

Фото до новини

Hensoldt AG очікує зростання замовлень на свій РЛС ППО середньої дальності цього року, оскільки система допомагає Україні перехоплювати понад 90% ворожих літаків над своїм небом.

Про це інформує Bloomberg, пише Dailylviv.com.

Німецький оборонний підрядник, який отримав 1,7 мільярда євро (1,9 мільярда доларів) доходу минулого року, очікує нових замовлень на TRML-4D, сказав головний виконавчий директор Томас Мюллер. Крім того, компанія очікує, що цього року отримає замовлення на інші системи, які також є цьому діапазоні.

Після цієї новини акції компанії зросли на 4,6%, до нового рекордного рівня. Hensoldt набрав 65% з початку року. 

Компанія поставила в Україну чотири вантажні радари, які використовують у складі зенітно-ракетного комплексу IRIS-T виробництва баварської Diehl Defense. 

«Наразі це найкращий у світі радар середньої дальності», — сказав Мюллер в інтерв’ю, і компанія поставить ще два радари пізніше цього року.

Впевнений у майбутньому попиті, Hensoldt виробляє радари TRML, випереджаючи замовлення, щоб забезпечити швидше доставлення. Мюллер розраховує продовжити цю практику, оскільки Німеччина збільшує витрати на оборону. Українські чиновники високо оцінили роботу комбінованої системи. «Наші військові в захваті від IRIS-T», — сказав мер Києва Віталій Кличко німецькому RND минулого місяця. «Кожен удар — влучний, жоден промах».

Німеччина веде переговори з Diehl Defense про закупівлю восьми протиракетних систем IRIS-T для своєї запланованої ініціативи European Sky Shield, повідомляв Bloomberg у лютому.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц минулого року оголосив про фонд в розмірі 100 мільярдів євро для модернізації збройних сил і пообіцяв збільшити витрати на оборону щонайменше до 2% валового внутрішнього продукту на рік. За оцінками НАТО, минулого року Німеччина витратила 1,49% ВВП.

«Війна в Україні викликала 180-градусну зміну громадської думки щодо оборонної промисловості», — сказав Мюллер, додавши, що Hensoldt очікує, що Німеччина продовжить збільшувати свій військовий бюджет у наступні роки.

18 танків Leopard 2 прибули до України з Німеччини

Німці хочуть збудувати в Україні танковий завод

Німеччина у п'ять разів готується збільшити військову допомогу Україні

Німеччина не подовжить пільговий період для автомобілів на українських номерах

Німеччина закрила останні АЕС і закликає ЄС до санкцій щодо атомної промисловості Росії

Скасовано безкоштовні евакуаційні рейси з Польщі до Німеччини для біженців з України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів