17 грн - мінімальна ціна проїзду в автобусах Львова, яку вимагають перевізники

15:13 23 травня 2022 р.

Фото до новини

Асоціація перевізників Львівщини не сумнівається, що пасажири зрозуміють таке подорожчання. Бо нині мінімальна вартість проїзду одного пасажира в автобусах приміського і міжміського сполучення становить уже 20 гривень.

Асоціація перевізників Львівщини повідомила, пише Dailylviv.com, що тариф на перевезення пасажирів автобусами не може бути меншим за 17 гривень. Інакше не вдасться забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту у Львові.

Раніше Львівська міська рада погодила тариф на позначці 10 гривень за поїздку за ціни одного літра дизельного пального 20,10 грн. Станом на 20 травня 2022 року літр дизельного пального подорожчав утричі - до 57 грн. Крім того, інші прямі витрати (автошини, мастила, запасні частини) збільшилися в 1,5 - 1,8 разу.

Через це перевізники вимагають переглянути тариф до такого рівня, щоб автотранспортні підприємства мали змогу не лише купувати пальне, але й виплачувати працівникам зарплату, утримувати транспортну інфраструктуру, ремонтувати рухомий склад, сплачувати податки до бюджету. Тож для того, щоб забезпечити безперебійну роботу громадського транспорту, тариф на перевезення має становити щонайменше 17 гривень.

Асоціація перевізників Львівщини не сумнівається, що пасажири зрозуміють таке подорожчання. 

Її аргумент той, що мінімальна вартість проїзду одного пасажира в автобусах приміського і міжміського сполучення вже становить 20 гривень.

Але Львівська міська рада вважає вимогу перевізників про здорожчання проїзду поспішною.

У Львові зупиниться громадський автотранспорт: попередження від перевізників

Львів одержав з Польщі ще 6 автобусів, які передав військовим

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів