15 років на Львівщині люди переходили Дністер по аварійному мості

18:10 13 вересня 2024 р.

Фото до новини

Стільки ж років будували там нову переправу.

Йдеться про міст через річку Дністер, що розташований на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна на території Комарнівської громади. Торік підрядна організація вже виконала основний комплекс передбачених робіт з будівництва цього мосту. Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

Читайте такожЗбудують міст-дублер між мікрорайоном Рясне і Львовом

На об’єкті виконали: монтаж металевих балок прогонової будови; влаштування монолітної залізобетонної плити; бетонування конусів мосту; влаштування перильного та бар’єрного огородження.

Наприкінці 2023 року споруду відкрили, але в обмеженому режимі для користування місцевими жителями та проїзду екстрених служб. Цьогоріч запланували завершити ремонтні роботи в повному обсязі. Після цього відновлять проїзд транспортних засобів по новозбудованому мосту.

Читайте такожНовий міст на автомобільній дорозі Сокаль – Стоянів. Що зроблено

«Міст через р. Дністер було зруйновано під час повені у 2008 році. В тому ж році розпочали будівництво нової переправи, проте через брак коштів роботи призупинили», - розповів директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський.

Станом на сьогодні виконуються роботи з влаштування асфальтобетонного покриття на мостовому переході та підходах до нього. Протяжність мосту – 50 м.

«Місцеві жителі впродовж багатьох років продовжували користуватися напівзруйнованим аварійним мостом. Однак в липні 2023 року цей тимчасовий старий дерев’яний міст, який з’єднував села Монастирець і Поляна, повністю обвалився. Щоб забезпечити належне сполучення між населеними пунктами, у 2023 році відновили будівництво нової бетонної переправи. На це передбачили фінансування з Державного дорожнього фонду», - повідомив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Читайте такожУ центрі Львова збудують міст з твердих порід дерева

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів