Збудують міст-дублер між мікрорайоном Рясне і Львовом

16:17 12 вересня 2024 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук

Сесія Львівської міської ради погодила запозичення 46, 2 млн грн на будівництво цього шляхопроводу.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні сесія Львівської міської ради погодила запозичення 46, 2 млн грн на будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча. Аварійний міст на вул. О. Ковча перебуває на балансі “Укрзалізниці” і забезпечує транспортне сполучення мешканців мікрорайону Рясне зі Львовом, а також забезпечує транзитне сполучення з європейським кордоном. Ще у 2008 році шляхопровід визнали аварійним і непридатним для експлуатації.

У міськраді наголошують, що з кожним роком стан мосту погіршується. Для ремонту і одночасного забезпечення транспортного сполучення необхідно побудувати новий дублювальний міст. У мерії вже розробили проєкт і погодили експертизу на будівництво нового дублювального шляхопроводу поруч з теперішнім. Зведення нового моста дасть можливість закрити чинний на ремонт, та надалі організувати кільцевий рух на цьому напрямку.

Довідка

Металевий шляхопровід з кам’яними опорами на вул. О. Ковча був побудований в 1888 р. Довжина мосту 28,5 м. Під мостом проходять 2 залізничні колії. Перші ознаки деформації кладки стояків моста були зафіксовані ще у 1960 році: у кладці зворотних стін з'явилися тріщини через збільшення постійного навантаження. У 1974 році розкриття тріщин становило 4 мм, у 1982 році – 20 мм на лівому стояку та 12 мм на правому. З 2000 року розпочалася активізація розвитку тріщин.

Читайте також: Укравтодор пояснив, чому обвалився міст на дорозі Мукачево - Рахів - Івано-Франківськ - Львів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів