120 корів з лінії фронту вивезли у Дрогобич

23:51 12 червня 2022 р.

Фото до новини

До Дрогобича доставили понад 120 корів з ферми на Миколаївщині, яка знаходиться на лінії фронту та постраждала від ворожих обстрілів.

Про це інформує Дрогобицька міська рада, пише Dailylviv.com

На початку тижня до Дрогобича надійшла інформація про те, що одне з фермерських господарств, яке працює на Миколаївщині, в селі Українка, є під загрозою повного знищення.

На Миколаївщині точаться активні бойові дії. Село Українка більше, ніж наполовину, зруйноване ворожими обстрілами, а сама ферма розбомблена на 80%. Попри це тут залишалося багато великої рогатої худоби. А разом з ними – чимало людей, які дбали про тварин і не хотіли їх покидати.

"Як тільки ми довідались про це, включились в роботу. Але для нас мова йшла не лише про порятунок тварин, а й людей, які через свою відповідальність перед тваринами не могли покинути село і постійно перебували в небезпеці", – наголошує заступник міського голови Андрій Ковч.

Відтак, після телефонних переговорів та контакту з керівником господарства Людмилою Голуб команда дрогобичан у складі Андрія Ковча, Руслана Щерби та Івана Марківа вирушили до Миколаєва та взялись організовувати порятунок корів з колективного господарства «Авангард» в селі Українка.

"Ми обтелефонували з два десятки контактів для найму малого транспорту, з десяток контактів щодо найму великих скотовозів, але намарно. План евакуації впродовж двох днів змінювався кожну годину. Село Українка піддається постійним ворожим обстрілам важкою артилерією і літаками. 60% села знищено. Ще наприкінці минулого тижня при спробі евакуації корів рашистами було пошкоджено два великих скотовози, вбито тварин, але найгірше … вбито людину. Через це ніхто не погоджувався їхати на ферму", – розповідає Андрій Ковч.

За його словами, після кількаденних пошуків знайшлись відважні люди. Допомогти з перевезенням корів зголосилась компанія-перевізник ТОВ «БВА» та водії Роман і Денис, які хоробро працювали під ракетними обстрілами. 120 корів вдалось успішно вивезти з фронтової території.

Тварин вже доставили до Дрогобича. Їх планують прилаштувати на базі комунального фермерського господарства «Тарком».

Староста села побив селянку за випасання корови

Корови - під ніж

Спека: у Карпатах корова пірнула в басейн, де купалися діти (відео)

На Львівщині з пожежі врятували 3 корови та 2 свині

Боротьба з ДАБІлізмом: у Львові пообіцяли випасати корів біля будівлі Державної архітектурно-будівельної інспекції

На Самбірщині народилася теличка Перемога: війна скоро закінчиться

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів