19 серпня росіяни готують масштабний теракт на Запорізькій АЕС: нові підтвердження

21:21 18 серпня 2022 р.

Фото до новини

Отримано нові підтвердження інформації щодо підготовки окупантами провокації на території Запорізької АЕС 19 серпня: представники росатому покинули територію атомної електростанції.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, пише Dailylviv.com.

Отримано додаткові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на Запорізькій атомній станції 19 серпня. Зокрема, ліцензованому персоналу (який  виконує  свої функції на основі виданої Держатомінспекцією ліцензії) наказано залишатися вдома. На територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу.

18 серпня на вечірньому зібранні керівництва ЗАЕС були відсутні представники росатому. При тому, що з моменту окупації співробітники росатому в обов’язковому порядку були присутні на всіх подібних нарадах. На цей момент вони взагалі залишили територію ЗАЕС.

Враховуючи кількість зброї, яка наразі є на території атомної станції, а також неодноразові провокативні обстріли, є висока вірогідність проведення масштабного теракту на ядерному об’єкті.

Зупинка ЗАЕС військовими рф наблизить сценарій радіаційної катастрофи, повідомив сьогодні Енергоатом
Командир російських окупантів погрожує зупинити Запорізьку атомну електростанцію. Загарбники продовжують брехати світові про обстріли ЗАЕС українськими військовими і, користуючись цією брехнею, заявляють: «Може бути розглянуто питання про виведення до «холодного резерву» 5-го та 6-го енергоблоків, що призведе до зупинки станції».
 
Через відключення генераторів ЗАЕС від енергосистеми України їх не можна буде використовувати для роботи на власні потреби охолодження палива у разі знеструмлення станції. Це наблизить можливий сценарій радіаційної катастрофи на найбільшій атомній електростанції Європи – Запорізькій АЕС.
Крім того, окупанти втручаються у процес керування атомним об’єктом, що вже становить небезпеку для функціонування ЗАЕС.
Обстрілюючи і саму станцію, і лінії, якими вона з’єднується з енергосистемою України, росіяни хочуть від’єднати ЗАЕС від неї. А після цього – намагатимуться підключити станцію до Криму. Але коли вона не матиме зв’язку з українською енергосистемою, вона перейде в режим блекауту. 
Саме так здійснюється ядерний тероризм. І рашисти тероризують та шантажують не лише Україну, а й увесь цивілізований світ, крок за кроком знищуючи можливості захисту ЗАЕС від радіаційної аварії.
 
Некомпетентні окупанти керують Запорізькою АЕС за допомогою гранат і автоматів – це справжній ядерний терор! Потрібно негайно вивести російські війська з території ЗАЕС і повернути її під повний контроль України! Тільки це зможе гарантувати безпечне функціонування атомного об’єкту!
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів