Так званий «верховний головнокомандувач «Донецької республіки» – російський прапорщик, – нардеп

11:45 13 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: forum.pravda.com.ua/

Про це заявив у вівторок народний депутат Геннадій Москаль.

Прес-служба народного депутата Геннадія Москаля цитує сьогодні, 13 травня, таку його заяву:

«Служба безпеки України з незрозумілих причин героїзує диверсанта Ігоря Гірника (так званого «Стрілка»), представляючи його полковником Головного розвідувального управління Генштабу Росії, хоча для цього немає ніяких підстав. Нагадаю, що пунктом 6 Законом України «Про ратифікацію Угоди між Україною та РФ про співробітництво в галузі воєнної розвідки» від 7 лютого 2002 року визначено: «Уповноважені відомства зобов’язуються не проводити розвідувальну діяльність, спрямовану проти іншої Сторони. При цьому, розвідувальні відомства, що стали ненавмисно відомі одній Стороні про іншу Сторону, не повинні використовуватися однією Стороною проти іншої Сторони або передаватися третій стороні» (аналогічна Угода про непроведення розвідувальної діяльності укладена й між службами зовнішньої розвідки України та Росії)».

Якщо Росія порушує умови Угоди, яка, до речі, ратифікована і Держдумою РФ, то Міністерство закордонних справ України мало би висловити ноту протесту й викликати посла Російської Федерації в Україні в МЗС України для пояснень щодо розвідувальної та диверсійної роботи ГРУ Генштабу Міноборони Росії. Цього не зроблено. Так само мовчить і ГРУ Міноборони України».

Причина в тому, що, за моєю інформацією, «Стрілок» – не діючий полковник Генштабу, а колишній прапорщик спецназу ГРУ Міноборони Росії. Полковники ГРУ Генштабу Росії не беруть участі в реконструкціях історичних подій і тим більше не викладають свої фото для ідентифікації в соціальних мережах.

Вони не перетинають кордон України з паспортом на власне ім’я (по якому, до речі, Гірника й ідентифікували). Та й ніколи служба зовнішньої розвідки не проводила розвідувальної діяльності в країнах СНД, оскільки була відокремлена від 1-го управління КДБ СРСР і не мала бази для проведення розвідувальної діяльності в країнах колишнього Союзу.

Проведенням розвідувальної діяльності як в Україні так і в інших країнах СНД займається 5-те управління ФСБ Росії, яке має офіційну назву «Служба оперативної інформації та міжнародних зв’язків». Очолює її генерал-полковник Сергій Орестович Беседа – той самий, що в період масового розстрілу на Майдані приїздив до Києва й зустрічався з Януковичем.Тому нашим спецслужбам слід давати громадськості правдиву інформацію про діяльність російських спецслужб на території України, а не присвоювати чини якомусь прапорщику й пройдисвіту Гірнику»

Як повідомляв «Щоденний Львів», Гіркін-«Стрєлков» перебрав учора на себе керівництво злочиним угрупованням «Донецька народна республіка» («ДНР»), після чого він проголосив себе її «Верховним Головнокомандувачем» та оголосив від її імені війну Україні й звернувся до РФ за військовою допомогою, а невдовзі злочинне угруповання «ДНР» проголосило себе «суверенною державою» й одразу ж попросилося до складу Росії, натомість Гіркін-«Стрєлков» оголосив про початок «контртерористичної операції» на Донбасі, однак заяви Гіркіна налякали на Донбасі інших терористів, «заступник командувача сил «Донецької народної республіки» Гіркіна-«Стрєлкова» Сергій Здрилюк (оперативний псевдонім «Абвер») заявив телефоном кореспондентові «Укрінформу»: «Стрєлков узяв на себе командування у боротьбі з фашизмом на всій території України і не лише України, а й світу»; керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук розповів про Гіркіна-«Стрєлкова»: «Одразу після «референдуму» один із російських засланих козачків тут же проголосив себе Верховним Головнокомандуючим і оголосив Україну війну. Правда, тут же його товариші по чарці, пардон, соратники відхрестилися від оголошення війни. Мені ось що цікаво. Вся ця шушваль вважає українську владу й українських патріотів «ставлениками Вашингтона і Заходу». Ну і оголошували б одразу війну НАТО. Було б смішніше. Погане в цьому те, що «головнокомандувач ДНР», якому, за визначенням, ліпше командувати сусідами по палаті, не сидить у психіатричній лікарні під наглядом санітарів, а вільно вештається по українській землі». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів