Москва може в будь-яку хвилину визнати «ДНР» і ввести в Україну війська, – екперт

22:32 12 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Expres.ua

Про це попереджає в понеділок керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спртив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спртив» Дмитро Тимчук розпочав сьогодні, 12 травня, на її сайті коментувати підсумки 12 травня традиційно для нього – «з поганого»:

1. Хлопчики з клубу за терористичними інтересам під назвою «Донецька Народна Республіка» заявили про свою «незалежності» й попросилися до складу Росії.

Це зрозуміло: куди їм ще проситися, якщо все робилося за заявкою й за гроші Кремля? Та й в будь-якому випадку, в регіоні, окрім Росії, терористичних держав особливо не спостерігається.

У Путіна вистачило розуму поки що не визнати прямо результати псевдореферендума, проведеного вчора по підворіттях веселими алкашами з «ДНР». Разом з тим, Москва заявила, що «поважає» його результати. Хоч, будучи в своєму розумі, поважати це знущання над здоровим глуздом неможливо.

Тут Путін знову веде подвійну гру. З одного боку, він не поліз на рожен до Заходу, який категорично не сприйняв «референдум. Але, з іншого боку, Москва може в будь-яку хвилину таки визнати «ДНР» і ввести в Україну війська. Поле для маневру залишене.

2. Одразу після «референдуму» один із російських засланих козачків тут же проголосив себе Верховним Головнокомандуючим і оголосив Україну війну. Правда, тут же його товариші по чарці, пардон, соратники відхрестилися від оголошення війни.

Мені ось що цікаво. Вся ця шушваль вважає українську владу й українських патріотів «ставлениками Вашингтона і Заходу». Ну і оголошували б одразу війну НАТО. Було б смішніше.

Погане в цьому те, що «головнокомандувач ДНР», якому, за визначенням, ліпше командувати сусідами по палаті, не сидить у психіатричній лікарні під наглядом санітарів, а вільно вештається по українській землі.

Цікаво також, що втікач Янукович також заходився волати про те, що Києву треба вивести українські війська з українських областей, і, по суті, визнав «ДНР». Цей дятел навіть не включив мізки: якщо він вважає себе «легітимним президентом», то він же й Верховний Головнокомандувач. Тоді як місце це в «ДНР» вже зайняте російським козачком. Вибач, Вітя.

З хорошого:

1. Міста Донецьк і Луганськ Дніпропетровської області можуть сподіватися на подальший розвиток у складі єдиної України.

Я про альтернативне референдумі за приєднання Луганської та Донецької областей до Дніпропетровщині. Судячи з попередніх офіційних даних цього референдуму (порядку 70% – за приєднання до Дніпропетровської області), жителі Донеччини та Луганщини активно прагнуть забути «ДНР» як страшний сон.

Схожі результати отримані й у ході референдуму-опитування на Донбасі за єдину Україну. Не вірити організаторам цих двох референдуму у нас немає підстав. У них, принаймні, є нормальні бюлетені та протоколи комісій із печатками, процес голосування був належним чином організований, а не як у «ДНР» – листочки туалетного паперу з гучною назвою «бюлетень», пораховані в гаражах зграйками голодранців.

2. У Європі вже абсолютно чітко розуміють те, хто є хто в кризі в Україні.

Сьогодні глава МЗС Швеції Карл Більдт заявив: «Президент Путін сказав дві речі: перше – щоб так званий референдум був відкладений. Цього не сталося... Друге – що він відведе російські війська від кордону. Цього не сталося.... Ми повинні судити Москву не за словами, а за справами.

Золоті слова. Кожному європейському чиновнику й політику – на запис у блокнотик.

3. Сьогодні журналісти на брифінгу протролили главу фракції «Партії регіонів» Єфремова (він, до слова, заявив, що не вважає сепаратистський «референдум» фарсом ). Його довго і переконливо просили розповісти про те, як він з Ахметовим фінансує проросійських терористів. Єфремов дуже соромився і віднікувався.

Ще цікавіше вийшло з Ахметовим. Так званий «народний губернатор», лідер сепаратистів Губарев розповів російським ЗМІ, що Ахметов фінансував сепаратистів у Донецьку. «Партія регіонів» тут же здійнялася на диби, захищаючи Ахметова й обзиваючи Губарєва божевільним, пройдисвітом і аферистом.

Із приводу Ахметова розмова особлива. Тут цікаво те, що лідер «регіоналів» Єфремов, захищаючи сепаратистів, по суті, захищає пройдисвітів та аферистів, як їх називає сама «Партія регіонів». Ну є мізки у цих людей?

Сьогодні ж в.о. президента Турчинов заявив про те, що українська Компартія може бути заборонена через суд, – через підтримку сепаратистів і проведення псевдореферендумів.

Я – двома руками «за». Від усієї цієї антиукраїнської гнилі треба було позбавлятися давно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів